Champ Car a nová pravidla pro sezonu 2005

ar1, 16. února 2005, 19:59 Google+

Také organizátoři seriálu Champ Car Workd Series zápasí s menší sledovaností závodů a proto bylo nutné upravit některé pravidla pro větší zájem diváků a větší atraktivnost závodění.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jourdain Jr, Michel

Jourdain Jr, Michel | foto: RuSPORT/TNT Photo/ACM Photo

Sdílejte článek

Nová úprava pravidel dovolí týmům zvolit si svoji vlastní strategii k tomu, aby co nejlépe zajeli daný závod. Další změny jsou zaměřený na diváky, aby viděli jezdce co nejvíce a nejefektivněji na trati.

Povinné zastávky v boxech v určitých časových intervalech jsou pro novou sezonu zcela zrušené. Bude tedy záležet na týmu, jak si stanoví strategii a co bude chtít při zastávce v boxech na voze provádět. Například, týmy v minulých sezonách museli při zastávce v boxech měnit všechny pneumatiky. To již nebude nutné.

“Cílem je sejmout řízení závodu z rukou organizátorů a nechat více kreativity na samotných týmech,“ tvrdí vice president Champ Car Tony Cotman. “Bude zde definitivně více možností, jak vyhrát závod. A bude dobré, když to zůstane na týmech, jak se s tím poperou.“

Nová pravidla stanovují, že vedoucí jezdec bude muset zpomalit ihned, jakmile bude vyvěšena žlutá vlajka, aby mohl závodní pace car co nejdříve zajistit bezpečí na trati.

Další změna nastala pátečních a sobotních ranních trénincích, které se zkrátí na 15 minut délky trvání. Cíl je jediný, efektivnější využití tohoto času samotnými týmy.

Také se změní pozice auta v boxech, tedy umístění osádky vozu v jednotlivých boxech v pitlane. Pořadí již nebude určovat pořadí v posledním závodě a ne umístění v kvalifikaci.

V minulosti, když byla mokrá trať, jezdci měli neomezené množství kol v průběhu kvalifikace, nyní jim zbude jen 15 kol na zajetí kvalifikačního času.

Foto: RuSPORT/TNT Photo/ACM Photo
Vytisknout

Diskuze: Champ Car a nová pravidla pro sezonu 2005

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Cristiano da Matta očekává bolavé paže - anotační foto

Cristiano da Matta očekává bolavé paže

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud