Red Bull Cheever Racing testoval v Sebringu

ar1, 18. prosince 2004, 21:46 Google+

Red Bull Cheever Racing dokončil jednodenní testy na silničním okruhu Sebring International Raceway, kde do vozu týmu Red Bull usedl mladý Scott Speed z Red Bull Junior Teamu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Red Bull Cheever Racing

Sdílejte článek

Tento jezdec vzešel v roce 2002 z projektu Red Bull Search, tedy hledá se závodní jezdec s podporou společnosti Red Bull. Tento program je mimo jiné velkým příslibem také pro mnohé naděje motoristického sportu nejen z USA.

“Scott Speed řídí velmi působivě, obzvlášť závodní vůz v jeho věku,“ řekl majitel týmu Eddie Cheever Jr. “Jeho výkonnost a zpětná vazba byly excelentní. Pro něj to byla zajímavá zkušenost testovat tento vůz, jenž mohou řídit současní jezdci IRL IndyCar. Nepřestaneme ho sledovat i v budoucnu.“

Jednadvacetiletý Scott Speed pochází z města Manteca ze státu Kalifornia. Do závodního světa výrazně promluvil po svém vyhraném již druhém titulu šampióna Formula Renault Championship v Evropě, jenž jej vyhrál jako vůbec první Američan. Příští rok jej čeká závodění v novém seriálu GP2, což bude předstupeň do Formule 1.

“Dnešní test byl velkým překvapením,“ vysvětluje Speed. “Byla to pro mne první zkušenost s vozem IndyCar, protože doposud jsem neměl žádné zkušenosti, ale auto se řídilo velmi dobře a chovalo se velmi silně, oproti Formuli Renault. S týmem Red Bull Cheever Racing se mi pracovalo velmi dobře.“

Zdroj a foto: Red Bull Cheever Racing
Vytisknout

Diskuze: Red Bull Cheever Racing testoval v Sebringu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Jaroslav

Janiš ve druhém testu výrazně zrychlil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud