Montreal: Junqueira letos poprvé zvítězil

ar1, 30. srpna 2004, 01:54 Google+

Bruno Junqueira, jezdec stáje Newman Haas Racing v neděli poprvé ochutnal, jak chutná pocit vítězství. Stalo se tak v kanadském Montrealu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Newman, Junqueira, Haas

Newman, Junqueira, Haas | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Junqueira jel poslední kola a přitom měl za zády domácího favorita Patricka carpentiera s vozem č. 7 stáje Indeck Forsythe Championship Racing, jenž dojel na druhé pozici se ztrátou 6,382s. Junqueira tímto vítězstvím získal již šesté umístění v top 3 během letošních deseti startů.

Brazilec je prvním jezdcem od doby Alexe Zanardiho, jenž vyhrál v každé sezoně, ve které startoval během tří roků. Statistiku zatím vede Bobby Rahal, jenž v letech 1982 -1984 vyhrál závod v každém roce čtyřletého období.

Carpentier, jenž loni dojel do cáíle třetí si letos pozici ještě o jednu příčku vylepšil. Tento frankofonní Kanaďan si vyjel již šesté letošní top 5 umístění v závodu a posunul se tak na čtvrtou pozici v průběžném pořadí jezdců.

Mario Dominguez, jezdec stáje Herdez Competition, jenž v trénincích působil velmi silným dojmem, dokončil závod na třetí pozici. Je to jeho letošní již drué pódiové umístění. Další Kanaďan Paul Tracy dojel do cíle na páté pozici a A. J. Allmendinger, jenž v polovině závodu bojoval se Sebastianem Bourdaisem o vedení v závodě, skončil až šestý. Nutno dodat, že ve vracečce se Allmendinger díky pozdnímu brždění dostal do kontaktu s doposud vedoucím Francouzem, kterého tímto manévrem vyřadil ze závodu. Bourdais s poškozeným vozem musel zajet do boxů, kde svoji cestu za ziskem titulu musel pro tento závod vzdát.

BVourdais přesto stále zůstává ve vedení šampionátu. Díky svému vítězství se Junqueira Francouzovi přiblížil na rozdíl 34 bodů.

Příští závod se pojede na krásném okruhu v Laguna Seca, kde se 12. září 2004 pojede závod Grand Prix Monterey.

Foto: Michael Levitt, USA LAT Photographic



Vytisknout

Diskuze: Montreal: Junqueira letos poprvé zvítězil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves, Helio

Jezdci Marlboro Penske z první řady

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud