Briscoe vítězem kvalifikace ve Watkins Glen

Martin Hájek, 6. července 2008, 12:18 Google+

WATKINS GLEN; POSTAVENÍ NA STARTU: Kvalifikace na nedělní závod, jenž se pojede na přírodním okruhu ve Watkins Glen přinesla mnoho překvapení. Jendím z nich je vítězství Ryana Briscoeho a druhá pozice Justina Wilsona.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Briscoe, Ryan

Briscoe, Ryan | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Dalším překvapením byla porucha na voze trojnásobného vítěze pole position Helia Castronevese, který se dostal do potíží díky prasklému lanku pedálu plynu. 20ti minutovou kvalifikaci tak nemohl dokončit a nemá zaznamenaný žádný čas.  Odstartuje tak do závodu z poslední 26. pozice.

Oproti tomu, jeho týmový kolega Ryan Briscoe kvalifikaci vyhrál a na startu se postaví na druhý konec – začátek startovního pole. Zajímavostí tak bude, že šest týmů bude stát v prvních třech řadách.

„Učinili jsme přes noc nějaké malé změny na voze,“ říká Briscoe, jenž si zajistil své druh pole position v kariéře. „Dosáhli jsme v zatáčkách požadovanou rychlost, což je zde důležité. Mohl jsem na to v zatáčkách šlápnout a vyplatilo se to. Cítím se tady jak doma. Zdejší okruh mám rád. Je jeden z mých nejoblíbenějších.“

Tým Penske tak zaznamenal své 171. pole position. Justin Wilson zajel s časem 1:29.3804 druhou pozici pro nedělní start. Díky tomu dostal svůj vůz s číslem 2 Newman/Haas/Lanigan letos poprvé do první řady na startu. Wilson byl spokojený z výsledku, ale cítil, že má na víc. Chtěl vyhrát pole position.

Ryan Hunter-Reay s vozem týmu Rahal Letterman Racing skončil s časem 1:29,635 v kvalifikaci třetí. „V pátek jsme na tom byli špatně, ale přes noc jsme makali na autě a je to lepší,“ postěžoval si Hunter-Reay.

Čtvrtý čas zaznamenal Scott Dixon, pátý Oriol Servia a šestý skončil vítěz posledního závodu v Richmondu, Tony Kanaan.

Máme se tedy na co těšit. Závod můžete dnes večer (6.7.2008) sledovat od 21:35 na TV Galaxie.

Vytisknout

Diskuze: Briscoe vítězem kvalifikace ve Watkins Glen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sharp/Wendlinger

V kvalifikaci vládl Jetalliance

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud