V kvalifikaci vládl Jetalliance

iM2, 6. července 2008, 09:29 Google+

Těsnou kvalifikaci nakonec pro sebe rozhodl rakouský tým Jetalliance, který obsadil první řadu na startovním roštu pro čtvrtý závod sezóny na Oscherslebenu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sharp/Wendlinger

Sharp/Wendlinger | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Wendlinger získal svoji sedmou pole position v kariéře s časem 1:23 748s. "Byl to až doposud velmi hezký víkend, neboť jsme byli konkurenceschopní i ve dvou volných trénincích. Auto se ovládá velmi dobře, měl jsem velmi dobré kolo a jsem velmi šťastný, že jsem na pole position. Myslím, že máme velmi dobré auto pro zítřejší závod, jsem velmi šťastný."

Aston Martin s číslem 33 se postaví na první místo před týmové kolegy, když Alex Müller zajistil vozu 36 druhém místo. Třetí se na start dvouhodinového závodu postaví Christophe Bouchut na voze Corvette C6R týmu SRT. V kvalifikaci výrazně oslnil argentinský tým startující s obstarožním vozem Ferrari 550 Maranello. Jejich jezdec José Maria Lopez získal pro ACA Argentina čtvrtou pozici na roštu. Hned za ním je první z vozů Vitaphone, sice Maserati MC12 posádky Bartels/Bertlini. O tom jak byla kvalifikace těsná svědčí i to, že prvních sedm aut se vměstnalo do 1s. Zároveň se také v první pětici umístily vozy čtyř značek.

Ve třídě GT2 získal druhou pole position v řadě Gianmaria Bruni pro tým AF Corse. Obdivuhodné na tom je, že jezdec dokázal zajet nejrychlejší čas i přesto, že ve voze má nejvyšší povolenou zátěž, a sice 50kg. Bude startovat před Christianem Montanarim, třetí bude Tim Mullen, který závodí pro tým CR Scuderia.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: V kvalifikaci vládl Jetalliance

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Pantano, Giorgio

Pantano triumfuje i v Silverstone + FOTO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud