Smůla pro soupeře, štěstí pro Pantana

Daniel Šupa, 21. června 2008, 20:15 Google+

FRANCIE - 1. ZÁVOD; Delší z dvojice francouzských závodů přinesl další triumf expilotovi formule 1 Pantanovi, jenž zvítězil po předčasném odstoupení Senny a Grosjeana, předchozích lídrů závodu. Ital se maximálním bodovým ziskem vrátil do vedení průběžného pořadí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pantano, Giorgio

Pantano, Giorgio | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Po zhasnutí světel nedal z pole position startující Senna soupeřům šanci a usadil se ve vedení, které s přehledem kontroloval, ale u jeho vozu se začaly od desátého místa projevovat potíže se spojkou. Na druhé místo se přes Grosjeana v první zatáčce protlačil Pantano.

První ze zmíněné trojice zajel do boxů Grosjean a poté, co zastavili také Pantano a Senna, objevil se mezi nimi, přičemž první místo nadále držel Senna. Domácí favorit převzal vedení od Brazilce ve 20. kole, kdy se potíže se spojkou vystupňovaly natolik, že musel synovec Ayrtona Senny závod vzdát.

Pantano  nasadil k útoku a byl jednoznačně rychlejší než Grosjean. V jednom kole snižoval svoji ztrátu až o tři desetiny vteřiny a připsal si i nejrychlejší kolo závodu a jeden bod do hodnocení. Italovy pneumatiky však agresivní jízdu nevydržely a Pantano se do vedení neprosadil.

Už se zdálo, že je o vítězi rozhodnuto, když Grosjean zvolnil a zavezl monopost do boxů s problémy na hydraulickém systému. Vedení tedy převzal Pantano, jenž si ho udržel před do série GP2 navrátivším se di Grassim až do cíle. Na třetím místě dojel Maldonado.

O čtvrté místo spolu do posledních metrů bojovali Petrov a Zuber, body ještě získali D´Ambrosio, Chandhok a Conway.

Průběžné pořadí můžete shlédnout zde.

Vytisknout

Diskuze: Smůla pro soupeře, štěstí pro Pantana

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Co ukáže Audi na "Německém Monaku"?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud