Británie vítězí, my máme bod

Daniel Šupa, 30. září 2007, 18:09 Google+

ZANDVOORT - 2. ZÁVOD; Vůz Velké Británie získal v dnešním odpoledním závodě plný počet bodů. Jižní Afrika vede po prvním podniku tabulku průběžného pořadí a Česká republika má díky desátému místu Erika Janiše první bod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jarvis, Oliver

Jarvis, Oliver | foto: A1 Grand Prix Media

Sdílejte článek

Z pole position startující Zaugg vodil po zhasnutí světel startovní pole za svým zadním spoilerem, ale dnes se mu poodjet nedařilo. Brit Jarvis zvládl výborně první ze dvou povinných zastávek v boxech a propracoval se do vedení, které před vítězem prvního závodu uhájil.

Také Švýcarovi Janimu se podařilo probojovat před monopost Jižní Afriky, ale nakonec se musel spokojit s třetí příčkou před držitelem nejrychlejšího kola závodu Mexičanem Duranem.

O zbývají body se podělili jezdci Francie, Irska, Nového Zélandu, Nizozemí, Německa a České republiky.  Janiš jezdil dlouho na jedenáctém místě za Kanaďanem Hinchcliffem, ale po jeho technických problémech a odstoupení si svůj první bodový příděl už vzít nenechal.

"Jsem doopravdy spokojený. Dnešek byl pro mě dost těžký, po mokrých trénincích i kvalifikacích jsme jeli poprvé na suchu, takže první kola na hladkých pneumatikách jsem odjel až ve sprintu. Postupně jsem zrychloval, snažil jsem se neudělat chybu a získat zkušenosti pro hlavní závod. Letmý start byl pro mě novinkou, trochu mě překvapilo, jak brzo před cílovou čárou celé startovní pole akcelerovalo. V závodu měl náš vůz menší problémy s brzdami, ale i tak jsem bojoval s vozy těsně přede mnou. Hlavní závod byl neuvěřitelný. Mé tréninkové pevné starty nebyly moc dobré, ale v závodu se mi podařil zatím nejlepší rozjezd a bez nehody jsem ustál první kolo. Naše první zastávka byla dobrá, ale druhá byla hektická. Jakmile mi zvedli lízátko, tak jsem šlápl na plyn, ale hned ho zase stáhli dolů. Myslel jsem, že je po šanci získat body, ale nakonec jsme byli pořád ve hře. Tvrdě jsem bojoval s Kanaďanem, jeho přední kolo se dotklo mého, ale naštěstí jsem to ustál. Na konci se na mě hodně tlačil Brazilec, ale strašně jsem chtěl bodovat a jel jsem jako zběsilý – v předposledním kole jsem zajel mé nejrychlejší kolo závodu! Chtěl bych poděkovat Tomášovi i Jarkovi, oba mi hodně pomohli. Nešlo jenom o nastavení vozu, ale také mě uklidnili nebo povzbudili podle situace. Je hezké, že jsem 100. jezdcem v historii A1GP, ale mým cílem je přepisovat jiné statistiky," uvedl Erik janiš pro bpa.cz.

1.  Oliver Jarvis / Velká Británie 1h09:51.394
2.  Adrian Zaugg / Jižní Afrika +5.742
3.  Neel Jani  / Švýcarsko +7.974
4.  Salvador Duran / Mexiko  +11.516
5.  Loic Duval  / Francie  +25.789
6.  Ralph Firman / Irsko  +33.697
7.  Jonny Reid  / Nový Zéland +47.635
8.  J.Bleekemolen / Nizozemí +49.270
9.  C.Vietoris  / Německo  +49.876
10.  Erik Janis  / Česká republika +59.664
11.  Sergio Jimenez / Brazílie +1:00.078
12.  Ian Dyk  / Austrálie +1:30.593
13.  Buddy Rice  / USA  +1:31.148
14.  E. Toccacelo / Itálie  +1 lap
15.  Cheng Cong Fu / Čína  +1 lap
16.  Satrio Hermanto / Indonésie +1 lap
17.  Adam Khan  / Pákistán +2 laps
18.  J.Hinchcliffe / Kanada  +5 laps
19.  Chris Alajajian / Libanon  +5 laps

Nedokončili

     N.Karthikeyan / Indie  13 laps
     Alex Yoong  / Malajsie 8 laps
     Joao Urbano / Portugalsko 2 laps

 

 

Vytisknout

Diskuze: Británie vítězí, my máme bod

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Deletraz/Hezemans

Dokonalý obrat v Nogaru

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud