Surfers Paradise: Hunter-Reay vítěz, Tracy mistr

Michal Schmoranzer, 26. října 2003, 09:33 Google+

Závod v Austrálii plný ostrých soubojů, dramatických situací, ale také žlutých fází vyhrál nováček Ryan Hunter-Reay.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Hned v první zatáčce se třetí Paul Tracy dostával před Sebastiena Bourdaise, ale ten mu zavřel cestu a poslal mistra světa do hodin. V první zatáčce skončili naděje mladého španěla Oriola Servii, který po kntaktu s Fernandezem ozkoušel pevnost místních bariér. Paul Tracy poté předváděl nádhernou stíhací jízdu, která trvala do čtrnáctého kola...

Pořadí se ustálilo a oba závodníci týmu Newman/Hass - Junqueira a Bourdais- se pomalu vzdalovali třetímu Taglianimu. Ve čtrnáctém kole začaly na trať padat první kapky a než se diváci nadali, neustál smyk Bourdais a rozbil své auto o betonovou zeď.

Déšť začínal zesilovat a světe div se, na zem začali padat kroupy. Závod byl po čtrnácti kolech přerušen a úklidová četa asi čtvrt hodiny čekala, než přestane pršet. Poté se dali do vymetání vody z traťi. Za třičtvrtě hodiny od přerušení závodu jezdci opět nastartovali své motory.

Po restartu se neodjelo ani jedno kolo a v hodinách skončil Mika Salo. Po dalším restartu se hned tři závodníci talčili do jedné úzké zatáčky. Paul Tracy, Roberto Moreno a Alex Tagliani. Pro Roberta Morena závod skončil až později na následky poškození vozu z této kolize. Tracy a Tagliani pokračovali dál v závodě.

Na prvním místě jel Junqueira s dostatečným náskokem před Fernandezem a Jourdainem. Trať začala pomalu osychat a oba jezdci se dotáhli na vedoucího Junqueiru. V tu chvíli zajeli do boxů pro suché pneumatiky Ryan Hunter-Reay, Darren Manning, Jimmy Vasser a Alex Tagliani. Alex Tagliani dostal ale hned v prvním kole se suchýma pneumatikama hodiny. Ostatní tři jezdci na tom vydělali, protože v další žluté fázi si i ostatní jezdci zajeli do boxů vyměnit pneumatiky.

Po zastávce v boxech bylo pořadí následující. Vedl Hunter-Reay, druhý byl jeho týmový kolega Vasser, třetí manning, čtvrtý Jourdain jr., pátý Fernandez a šestý Junqueira.

Bruno Junqueira měl ale obrovskou smůlu, když v první zatáčce ztratil kontrolu nad svým vozem, který následně roztříštil o bariéru z pneumatik. Další chybu udělal 5 kol před cílem Adrian Fernandez a z pátého místa trefil zeď. naštěstí si rozbil pouze přední křídlo, které si zajel do boxů opravit, ale stejně závod dokončil o kolo zpět.

Ryan Hunter-Reay se vzdaloval Vasserovi i Manningovi a suveréně si jel pro své první vítězství v ChampCar World Seriers. Darren Manning nakonec ještě předjel Vassera, čímž stáj Spirit přišla o double.


Vytisknout

Diskuze: Surfers Paradise: Hunter-Reay vítěz, Tracy mistr

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Lamborghini je zatím pomalé - anotační foto

Lamborghini je zatím pomalé

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud