Maximální hranice na Indy 500 je 39 monopostů

iM3, 10. dubna 2008, 16:03 Google+

Tento počet zveřejnila automobilka Honda, která dodává motory celé sérii IndyCar. V současné době má Honda plno práce, jelikož sloučením sérií výrazně stoupla poptávka po motorech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Fernandez Racing

Sdílejte článek

Japonci stanovili maximální limit, zda-li bude vůbec dosažen není zatím jisté, avšak třiatřicet pilotů na start určitě nastoupí. Zbytek smolařů oddělí systém kvalifikací, protože pravidla větší počet závodníků nedovolují.

Kromě současného startovního pole přibude v boji o prvenství Sarah Fisher s vlastním týmem. Dokonce uvažuje o druhém monopostu, pokud se jí první víkend podaří kvalifikovat. Se zkušenostmi, kterými disponuje týmový manažer a zároveň její tchán John O´Gara nebude druhý vůz překážkou. Vždyť O´Gara strávil devět let u stáje Dreyer & Reinbold Racing.

Potvrzenou účast mají i Thomas Scheckter (Luczo Dragon Racing), Max Papis (Rubicon Racing), Townsend Bell (Dreyer & Reinbold Racing) a Alex Lloyd (Rahal Letterman Racing) [informujeme zde].

Plány zapojit se do velkého kolotoče Indianapolis má i Beck Motorsport. Barvy tohoto týmu uvidíme již nadcházející víkend v Motegi, před domácím publikem se představí Roger Yasukawa. V Indy uvidíme buď tohoto japonského pilota nebo Alexe Barrona.

Horní hranice třiatřiceti pilotů se zastavuje u Hemelgarn Racing, angažmá dostane pravděpodobně Richie Hearn. Avšak seznam nadále pokračuje. Playa del Racing chce využít služeb zkušeného Jacquese Laziera. Panther Racing by rád společnost pro Vitora Meiru, ale start druhého vozu záleží na vstřícnosti sponzorů.

Podobně je na tom A.J. Foyt Racing, jehož tradicí je mít na Indy dva monoposty. Vision Racing by mohl nasadit třetí vůz pro Paula Tracyho, Daveyho Hamiltona nebo Johna Andrettiho. Marty Roth taktéž uvažuje o třetím voze.

Nejstarší závod na světa láká i piloty série NASCAR. Sam Hornish by se mohl uvolnit a doplnit dvojici Helio Castroneves - Ryan Briscoe. Zájem vrátit se zpět do kokpitu formulí projevil i Robby Gordon, nicméně definitivní rozhodnutí souvisí s konkurenceschopností jeho osoby ve Sprint Cupu. Pokud by už v květnu bylo jasné, že nedokáže postoupit do chase for the cup, záměr by uskutečnil.
Vytisknout

Diskuze: Maximální hranice na Indy 500 je 39 monopostů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Lloyd, Alex

Loňský šampión dostane konečně šanci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud