IndyCar a ChampCar konečně spojeno

iM3, 19. února 2008, 14:20 Google+

Oficiální prohlášení vejde ve známost až zítra. Přesto už dnes prosákli informace, že k dohodě dojde. Po třinácti letech nepokojů si budou moci podat obě série ruce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Článek serveru SpeedTV uvádí, že dva týdny jednání mezi IRL a CCWS dospělo ke konečné fázi.

Týmy Champ Car zastavily práci na monopostech a čekají na dodání vozů IRL. Ty Tony George nabídl zdarma včetně bonusu 1.2 miliónu dolarů pro každou stáj, která absolvuje celou sezónu.

Žádný z týmů ještě na stole smlouvu nemá, přesto většina šéfů ví, jaká budoucnost je čeká. „Myslím, že budeme závodit ve sjednocené sérii,“ řekl Eric Bachelart, majitel Conquest Racing.

Newman/Haas/Lanigan, PKV a Forsythe chtějí nasadit dva monoposty. Walker, Conquest a Dale Coyne Racing po jednom. Pacific Coast Motorsport se pravděpodobně přesune do American Le Mans. Budoucnost Minardi je zatím ve hvězdách.

Veterán Paul Tracy už míří do Homestead, kde bude na programu první testování série IRL. „S Dallarou nemáme žádné zkušenosti, musíme trénovat jak jen to bude možné. Nicméně toto je nejlepší, co se mohlo formulové sérii přihodit,“ reagoval Tracy na spojení.

Jednání vázlo především na křížení závodu v Long Beach (CCWS) a v Motegi (IRL). Japonský ovál nakonec ustoupil a pravděpodobně se přesune na konec léta. Celkový počet závodů by měl dosáhnout čísla 19.
Vytisknout

Diskuze: IndyCar a ChampCar konečně spojeno

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Josef Král nastoupí za český tým

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud