Revoluce, Rus Petrov zvítězil

Daniel Šupa, 29. září 2007, 19:54 Google+

VALENCIE - 1. ZÁVOD; Vitalij Petrov získal dnes ve Španělsku své premiérové vítězství v šampionátu GP2 a zajistil největší úspěch ruského motorsportu na mezinárodním poli. V boji o titul se miska vah přiklonila na stranu Němce Timo Glocka poté, co jeho soupeř di Grassi havaroval.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Petrov, Vitalij

Petrov, Vitalij | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Úspěch dnes slavili odvážní. Riskantní rozhodnutí si však nemohli dovolit udělat všichni. Petrov a jeho kolega Pantano spolu s Nakajimou vsadili vše na jednu kartu jménem sliky, a to chvíli poté, co přeháňka smočila španělskou dráhu krátce před startem. Asfalt však rychle osychal a hladké pneumatiky byla při zhasnutí světel prémií.

Nakajima z pole position ujížděl všem, Petrov se probojoval přes šest vozů na místo druhé, za jeho spoilerem pokračoval Hirate a Pantano. Di Grassi kolidoval s Lapierrem, Francouz ze závodu odstoupil, Ital pokračoval do boxů pro slicky, ale po několika kolech se déšť spustil nakrátko znovu a jezdec bojující o titul ztratil kontrolu a závod ukončil v kačírku.

Petrov stíhal Nakajimu a když se Japonci do cesty připletl Carroll na výjezdu z boxů, propracoval se na první místo. Také Pantano se dostal před jezdce týmu DAMS a trojice byla spolu s Martinezem s dostatečným náskokem v čele závodu.

Se ztrátou kola za nimi pokračoval Filippi, Garcia, Alešin, Soucek a Glock. Pantano útočil na týmového kolegu, ale jak mu začaly odcházet zadní gumy, raději se soustředil na obranu druhého místa, oba si tak přijeli pro velmi cenné double stáje Campos.

Bohužel oslava Itala nebyla v žádném případě promyšlená. Expilot F1 výrazně přibrzdil za cílovou čarou, což Nakajima nečekal a do téměř stojícího monopostu narazil.

Čtvrtý dokončil dramatický závod Martinez, pro kterého to byly první body v seriálu, dále následoval Garcia, Soucek a sedmý Glock, jenž zvýšil svůj náskok v čele šampionátu. Poslední bod získal Villa a vítěz ze Spa Chandhok alespoň zajel nejlepší kolo v závodě, když na něj tentokrát mistrovské body za pořadí v Top 8 nezůstaly.

Vytisknout

Diskuze: Revoluce, Rus Petrov zvítězil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Janiš do hlavního závodu ze sedmého místa

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud