Matos verí, že si nájde v Champ Car sedadlo

Jozef Smrtník, 21. srpna 2007, 06:29 Google+

Čerstvý šampión sprievodného seriálu Champ Car Atlantic sa domnieva, že jeho triumf mu pomôže k ľahšiemu prestupu do najvyššej triedy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pagenaud, Simon

Pagenaud, Simon | foto: Walker Racing

Sdílejte článek

Tak ako u F1 existuje sprievodný seriál Grand Prix 2, tak aj Champ Car má po svojom boku svoj "výchovný" šampionát Atlantic. Práve počas posledného podujatia na Road America sa udialo posledné kolo tohto sprievodného seriálu.

Celkovým šampiónom sa v tejto kategórii stal Mexičan Raphael Matos, vďaka čomu obdržal za víťazstvo šek na dva milióny dolárov. Okrem toho má veľkú šancu prestúpiť do seriálu Champ Car, kde sa intenzívne snaží dostať do niektorých z tímov Dale Coyne, Conquest, alebo PKV Racing.

"Budúci rok chcem samozrejme pretekať v Champ Car," povedal Matos počas víťazného víkendu. "Hovoril som s viacerými tímami a myslím si, že to vyzerá celkom dobre. Dúfame, že sa budeme môcť zúčastniť testov a potvrdiť zmluvu."

Minuloročnému víťazovi seriálu Atlantic Simonovi Pagenaudovi sa podarilo získať v súčasnej sezóne sedadlo v tíme Australia a úspešne sa drží v lepšej polovici štartovného poľa. Takže nádeje u Raphaela sú takisto vysoké.

Foto: Walker Racing

Vytisknout

Diskuze: Matos verí, že si nájde v Champ Car sedadlo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Trend přestupů do NASCAR pokračuje

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud