Montreal: Jourdain jr. vyhrál 2. závod série CART

ar1, 25. srpna 2003, 01:32 Google+

Michel Jourdain junior dnes zvítězil v Grand Prix Montrealu díky skvěle zvolené týmové strategii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Jourdain si připsal na svůj účet druhé vítězství v kariéře.

V prvních šedesáti kolech se musel Michel jen dívat na to, jak jeho soupeř Alex Tagliani využívá získaného Pole position a uhání vpřed.

Montrealští diváci si velmi přáli, aby jejich miláček získal své první vítězství. Vše ale zařídily zastávky v boxech, kam Tagliani vjel z první pozice, avšak návrat tak slavný již nebyl. Zařadil se zpět na pátou pozici a v cíli se musel spokojit se čtvrtou pozicí. Tato čtvrtí pozice mu navíc spadla do klína poté, co Tracy vyčerpal palivo v nádrži a musel zajet do boxů na dotankování.

Jourdain jr. jezdil před prvními zastávkami za Taglianim a Serviou, potom na chladným pneumatikách předjel Serviu a poté co měl dostatek paliva před třetím kolem zastávek, mohl jet naplno, aby získal co nejvíce.

“Věděl jsem, že od startu musím šetřit palivo. Tag jel od začátku moc rychle a toto tempo jsem nemohl udržet. Proto jsme sáhli k vlastní taktice, která se nakonec vyplatila.“

V rámci bitvy o titul, si tento den nebudou chtít pamatovat jak Tracy, tak i Junqueira. Junqueira absolvoval dva smyky, které mu znemožnily dosáhnout na body a Tracy doplatil na špatnou palivovou taktiku, kdy musel ze čtvrté pozice neplánovaně do boxů pro dotankování. To ho hodně rozzlobilo.

Druhé místo získal Oriol Servia, jenž v závěru tvrdě bojoval s Patrickem Carpentierem. Svoji pozici však uhájil a získal zatím nejlepší umístění v kariéře.



Vytisknout

Diskuze: Montreal: Jourdain jr. vyhrál 2. závod série CART

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Road America: Kvalifikace slibuje zajímavý boj - anotační foto

Road America: Kvalifikace slibuje zajímavý boj

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud