Nashville: Dixon zářil i na betonovém oválu

Pavel Stavebník, 16. července 2007, 15:44 Google+

NASHVILLE - ZÁVOD: Pilot stáje Ganassi Scott Dixon obhájil své loňské prvenství na netradičním oválu v Nashville. Na stupně vítězů ho doprovodili Franchitti a Patrick ze stáje Andretti Green.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Už od startu bylo jasné, kdo je na k pneumatikám tvrdé dráze hlavním favoritem. Na čele startovního pole se vytvořila čtveřice Franchitti, Kanaan, Dixon a Wheldon. Ve 33. kole však Kanaan nezvládl předjížděcí manévr na Sarah Fisher a vůz opřel o svodidla.

Žluté fáze využily týmy pro zastávku v boxech. Za Franchittim jezdil poté Dixon a Wheldon. Těsně před druhou zastávkou v boxech se při předjíždění vozů o kolo pořadí na čele měnilo. Franchitti klesl za své dva aktuálně hlavní soupeře.

Druhá žlutá fáze byla obstarána dešťovou přeháňkou, která přinesla po restartu spanilou jízdou Dixona s Franchittim až do finálové části závodu, kterou tentokrát narušily poslední žluté vlajky pět kol před koncem po kolizi Simmonse a Matsuury.

Pod zelenou vlajkou pak už ke změně na čele nedošlo, za včera suverénním Dixonem protnul cílovou čáru Franchitti. Na vynikajícím třetím místě dokončila závod Danica Patrick, která těžila především z výborně odvedených zastávek v boxech.
Vytisknout

Diskuze: Nashville: Dixon zářil i na betonovém oválu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Häkkinen, Mika

Druhé nečekané vítězství Häkkinena

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud