Bourdais demonstroval formu

Daniel Šupa, 21. dubna 2007, 09:59 Google+

HOUSTON - 1. KVALIFIKACE; Start z první řady a bod do celkového hodnocení získal v páteční první kvalifikaci vítěz posledního závodu v Long Beach Sebastien Bourdais, kterému konkuroval pouze vedoucí jezdec průběžného pořadí Power.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Photo by Michael Kim/LAT Photographic

Sdílejte článek

Časy z tréninků i páteční kvalifikace dávaly tušit souboj o provizorní pole position právě mezi zmíněnými piloty. Francouz své maximum ještě stále neukázal, neboť nejlepší kolo zajel na tvrdší směsi pneumatik. Power ve snaze kontrovat sáhl po měkčí směsi a skutečně Bourdaise překonal. Při vytváření prostoru pro rychlé kolo však zbrzdil Wilsona, díky čemuž mu byl komisaři závodu nejlepší čas odebrán.

Třetí nejlepší čas zajel Rahal před duem RSPORTS Wilsonem a Taglianim. Šestý Servia dokázal jako náhradník Tracyho pokořit týmového kolegu u Forsythe Domingueze o půl vteřiny, ale výsledková listina neukazuje pravděpodobně skutečnost zcela přesně.

Řada jezdců totiž plný potenciál svých vozů nestihla prokázat díky Doornbosovi z týmu Minardi, jenž způsobil svojí chybou a následnou červenou vlajkou přerušení kvalifikace v jejím závěru. Zářným příkladem je zmíněný Dominguez, který zde v loňském roce startoval z pole position.

Kvalifikace se zúčastnilo pouze šestnáct vozů, Alex Figge účast vzdal, neboť následky jeho havárie z Long Beach nebyly doléčeny natolik, aby mohl podat konkurenceschopný výkon.

Vytisknout

Diskuze: Bourdais demonstroval formu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Lacko na úvod Carrera Cupu spokojen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud