Blýská se jezdcům na lepší časy?

iM3, 3. dubna 2007, 09:02 Google+

Pro mnohé evropské diváky nejsou oválové závody ničím náročným. Mnoho zainteresovaných lidí to může lehce vyvrátit, ale pravdou je, že podniky na klasických tratí vyžadují od jezdců mnohem více sil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Závod v St. Petersburgu byl pravým příkladem. Sto kol na náročném okruhu dávalo zabrat i těm nejotrlejším. „Posledním třicet minut mě zabíjelo,“ řekl Manning. „Nohy jsem měl ztuhlé a v rukách ohromnou bolest.“

„Řízení bylo velmi náročné. Plně natankován a s novým pneumatikami to bylo těžké, protože povrch měl vysokou přilnavost,“ pokračoval.

Ve srovnání s Formuli 1 je monopost IndyCar mučící stroj. Dnešní zhýčkaní jezdci F1 by ztěží vydrželi dvouhodinový závod na městské trati s manuálním řazením, bez posilovače řízení a kontroly trakce.

Avšak pokrok se nedá zastavit a zejména Castroneves bojuje za ulehčení závodů. „Neustále diskutuji s Brianem Barnhartem (prezident IRL) o nových vylepšením pro nadcházející rok - řazení pod volantem a posilovač řízení.“

Tyto "zázraky moderní doby" určitě v IndyCar najdou své uplatnění, jelikož se celý seriál postupně přesunuje i na klasické tratě.

foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: Blýská se jezdcům na lepší časy?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Manning, Darren

Darren Manning příjemně překvapil konkurenci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud