St. Petersburg: Castroneves zcela dominoval

iM3, 2. dubna 2007, 01:01 Google+

St. Petersburg, závod: Castroneves triumfoval v St. Petersburgu podruhé v řadě, když naprosto suverénním způsobem ovládl celý závod. Brazilec vedl 95 kol z celkových 100. O půl vteřiny později projel cílem Scott Dixon, který Castronevese pronásledoval. Nicméně k předjížděcímu manévru se nikdy neodhodlal.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan - Castroneves - Dixon

Kanaan - Castroneves - Dixon | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

„Je to neuvěřitelné. Museli jste se velmi soustředit. Byl jsem velmi opatrný, abych neudělal chybu. Ale přišel můj čas, vyhrál jsem,“ řekl Castroneves.

Přestože se Dixon nepokusil Castronevese předjel, neznamenalo to, že byl pomalejší. Právě naopak, jeho vůz byl pravděpodobně o něco rychlejší, ale Dixon nedokázal v úzkých ulicích St. Petersburgu najít mezeru k předjetí. „Je velmi frustrující následovat Helia po celý zatracený den,“ řekl Dixon. „Jen si sedíte a čekáte, až ten chlápek udělá chybu. Snažíte se vyvinout co největší tlak. Ale je to těžké, když kolo za kolem následujete stejný vůz.“

Tony Kanaan na rozdíl od Dixona po okruhu doslova létal. Po startu ze šestého místa spadl díky kolizi na poslední pozici. „Neměl bych být spokojen, když jsem měl vůz schopný vyhrát a nevyhrál jsem,“ komentoval Kanaan vlastní závod

Možná nebýt kolize v prvním kole, mohl se Kanaan prát o vítězství. Brazilec se na startu příliš hrnul dopředu a ve snaze objet zvenku týmového kolegu Franchittiho, kolidoval s ním a přeletěl mu přes vůz.

„Nevím přesně co se stalo. Snažil jsem se zůstat mimo potíže, ale vůz byl nedotáčivý a narazili jsme do sebe. Chlapci odvedli skvělou práci. Ale vůz již nebyl 100%,“ řekl Franchitti, který musel k opravě.

Ke havárii neměli daleko ani Dan Wheldon a Helio Castroneves. Při restartu v 35. kole vedl závod Wheldon, který chtěl v poslední zatáčce okruhu zpomalit celé pole a vystartovat. Jenže Wheldon zpomalil natolik, že do něj Castroneves zezadu lehce ťuknul. Oběma monopostům se naštěstí nic nepřihodilo.

„Zdá se, že Castroneves se rozhodl do něj narazit ještě před zelenou vlajkou,“ řekl Ganassi. „Toto není NASCAR. S týmem Penske nejsme nyní rozhodně spokojeni. Náraz do někoho před zelenou vlajkou by se měl trestat, nemyslíte?“

Avšak komisaři nechali tento incident bez povšimnutí a Castroneves projel cílem na prvním místě. Zaznamenal své 12 vítězství v IRL a posunul se na druhé místo průběžného pořadí.

foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: St. Petersburg: Castroneves zcela dominoval

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wheldon, Dan

Spojí IRL síly se závody NASCAR?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud