Spojí IRL síly se závody NASCAR?

iM3, 1. dubna 2007, 17:46 Google+

Majitel týmů Panther Racing John Barnes je zástupcem názoru, že by se měla série IndyCar stát doprovodným programem závodů NASCAR.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wheldon, Dan

Wheldon, Dan | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Účelem je samozřejmě přilákat další fanoušky k formulovým monopostům. „Mohli bychom se střídat se sobotními závody Busch a ARCA a oni (Nextel Cup) by si jezdili v neděli,“ řekl Barnes.

„Nemám problém být na druhém místě. Chci se jen postavit před jejich fanoušky a ukázat jim pravé závody,“ pokračoval Barnes.

IndyCar a NASCAR hostí několik stejných oválů, takže reálná šance tu je. Ostatní podniky IRL, například na klasických okruzích, by se mohly konat samostatně.

Nicméně obchodní prezident IRL Terry Angstadt podobný  názor plně nesdílí. Podle jeho slov je IRL úplně jinou atrakcí pro diváky a nezaslouží si být jen doplňkem víkendových závodů NASCAR. Přesto u některých podniků by se spolupráce dala skloubit.

„Chtěli bychom udělat naši sérii ještě lepší. A každému nápadu vycházíme vstříc. Ale na druhou stranu jsme sérii na vysoké úrovni. Je těžké říci, že Indianapolis 500 není základním stavebním kamenem série, dokonce ne-li nejvýznamnějším závodem na světě,“ dokončil Angstadt.

foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: Spojí IRL síly se závody NASCAR?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Meira, Vitor

Panther Racing v první desítce

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud