Kanaan penalizován, Castroneves první

iM3, 31. března 2007, 21:09 Google+

St. Petersburg, kvalifikace: Přestože zajel Tony Kanaan nejrychlejší čas, na pole-position se nepostaví. Pravidla jsou neúprosná a jelikož se Brazilec dopustil chyby, která způsobila přerušení kvalifikace, odputuje Kanaan startovní listinou směrem vzad.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Hodinový boj o nejvýhodnější postavení se v IndyCar velmi podobá Formuli 1. Pomalejší jezdci postupně odpadají, až se do závěrečné desetiminutové jízdy probojuje šest pilotů. V St. Petersburgu to byli Andretti, Castroneves, Dixon, Franchitti, Kanaan a Manning.

V závěrečné kvalifikaci zajel nejrychlejší čas Tony Kanaan, ale snahu ještě vylepšit rekord okruhu přehnal a havaroval. Kolem zachytil o betonovou zeď, což jej odrazilo přímo naproti další betonové zdi. Brazilec vystoupil nezraněn, ale monopost již tak nevypadal. Kvalifikace musela být přerušena.

A pravidlo v IndyCar říká, že pokud pilot zapříčiní přerušení, bude automaticky posunut na konec, v tomto případě na šesté místo. Dalším pravidlem je náhradní vůz. Kanaanovi mechanici musí zelený monopost #11 Team 7-Eleven stihnout přes noc opravit. Pokud by se jim to nezdařilo, Brazilec usedne do náhradního a odstartuje až z 18. místa.

Z pole-position bude tedy startovat Helio Castroneves, po jeho boku uvidíme Marca Andrettiho. „Věděl jsem, že to bude boj,“ řekl Castroneves. „Od prvního tréninku jsme zkoušeli co bude pracovat a co ne. Připravili jsme rychlé auto, zajeli dobré časy a to se v kvalifikaci vyplatilo. Dnes byl můj den.“

Tony Kanaan samozřejmě z rychlostí spokojen je, ale nebýt nehody… „Moje chyba, pro Team 7-Eleven je to škoda. Nemyslím si, že by někdo překonal čas, který jsme zajeli. Zítra musím předjet pět vozů, uvidíme,“ řekl Kanaan.

foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: Kanaan penalizován, Castroneves první

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves, Helio

Helio Castroneves zůstává na čele

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud