Toronto: Paul Tracy zvítězil v domácí Grand Prix

ar1, 13. července 2003, 22:11 Google+

Kanaďan, Paul Tracy zvítězil formou start-cíl v dnešní Grand Prix Molson Indy v Torontu, kdy po dvou hodinách a dvou minutách porazil o 4,533 sekundy druhého...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Michéla Jourdaina juniora a o 8,626 sekundy třetího Bruno Junqueiru. Tracy si upevnil vedoucí pozici v průběžném hodnocení jezdců.

Pro Tracyho nemohla dopadnout tato Grand Prix lépe. Naopak, pro Alexe Taglianiho tato Grand Prix nemohla dopadnout hůře a pro Patricka Carpentiera něco mezi tím. Tak nějak by se dalo jednoduše zhodnotit zápolení v dnešním závodě pro tyto tři jezdce.

Tracy dominoval v závodě na okruhu v Torontu před domácím publikem, kde vedl od startu, ze kterého vystřelil jako raketa z Pole position až do cíle, tedy do posledních metrů 112 kola. V závodě nebyl nikdy překonán jiným jezdcem. Navíc získal prémii jednoho bodu za vedení s největším počtem kol a zvýšil tak svůj náskok před druhým jezdcem průběžného pořadí jezdců, kterým Bruno Junqueira z osmy na dnešních patnáct bodů.

“Byl to pro mne nejdůležitější závod“, řekl po závodě Tracy. “Zvítězit v kanadské grand Prix s kanadským týmem, to naplňuje cíl mojí kariéry“.

Zatímco většina jezdců dosáhla svého nejrychlejšího kola až kolem 95 kola, Tracy své nejrychlejší kolo zajel již v 11. kole. Od této doby byl jen dojížděn. Tracy toho ale nedopustil. “Tým mě v průběhu závodu nikdy nepřikázal zpomalit“.

Jediný problém měl Tracy s pace carem, který v podstatě zrušil ve žluté fázy jeho náskok vybudovaný ze začátku závodu.

Krátce po startu vznikla v jedné ze zatáček kolize, do které se zamíchalo hned několik jezdců. Mezi jinými i Adrian Fernandez.


Alex Tagliani měl docela dobře rozjetý závod, ale bohužel po vlastní chybě ho nedokončil. Tagliani učinil chybu ve 3 zatáčce, kdy se jeho zadní kolo dotklo vozu Bruna Junqueiry, který se kolem něj prohnal plnou rychlostí. Závěs zadního kola Alexe Taglianiho se však ohnul a jeho vůz byl vyřazen ze hry.

Pro Patricka Carpentiera proběhl závod vlídněji. V kvalifikaci získanou pátou pozici si udržoval i po startu a po vyřazení Alexe Taglianiho se posunul na čtvrtou pozici. Před druhou zastávkou v boxech měl nepatrný kontakt ve třetí zatáčce s vozem Oriola Servii a od této doby nebylo s jeho vozem vše v pořádku. Po tomto problému musel znovu do boxů, což nebylo pro něj dobré. V cíli se musel spokojit alespoň se sedmou pozicí.

I když se kanadským fanouškům nesplnilo přání vidět na stupních vítězů hned tři své jezdce, nakonec alespoň mohli oslavovat vítězství Paula Tracyho.

Jakmile Tracy projel cílem, stal se tento závod velkou událostí pro celou Kanadu. Kanada v hodnocení národů má 172 bodů a zvýšila tak svůj náskok na druhé Mexiko o 13 bodů.

Druhý skončil pod cílovým šachovnicovým praporkem Michel Jourdain junior s vozem týmu Bobbyho Rahala, který jel výtečně také v druhé kvalifikaci. Jourdain junior je třetí v pořadí se 113 body v průběžném hodnocení jezdců.

Třetí v závodě skončil Brazilec Bruno Junqueira, který opět prokázal své vyrovnané výkony v posledních závodech. Udržel si druhou pozici před druhým Michelem Jourdainem s rozdílem 11 bodů.

Čtvrtý skončil se ztrátou takřka 11 sekund vítěz z Clevelandu Sebastien Bourdais a pátý Oriol Servia, který také v posledních závodech ukazuje divákům vyrovnané výsledky. Určitě rostě do podoby budoucího vítěze Champ Car šampionátu.

Šestý dokončil závod již veterán seriálu Brazilec Roberto Moreno s vozem týmu Herdez Competition.

Příští Grand Prix se pojede v dalším kanadském městě, Vancouveru. Tento závod se pojede 27. července 2003 pod názvem Concord Pacific Place.

Vytisknout

Diskuze: Toronto: Paul Tracy zvítězil v domácí Grand Prix

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Toronto: Tracy doma z Pole position - anotační foto

Toronto: Tracy doma z Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud