Carl Haas bude prijatý do dvorany slávy

Jozef Smrtník, 4. února 2007, 19:37 Google+

Spoluzakladateľ v súčastnosti najsilnejšieho tímu Newman-Haas Racing bude dnes večer dekorovaný v San Antoniu za svoj doterajší prístup k motoršportu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Photo by Phil Abbott, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

V týchto dňoch prebieha v San Antoniu národné zhromaždenie Športového Automobilového klubu Ameriky (SCCA) na Crowne Plaza Riverwalk. Jedným z hlavných programov je aj prijatie osobnosti do dvorany slávy amerického motoršportu. Tohto ocenenia sa dnes dožije 76-ročný americký rodák Carl Haas, ktorého poznáme najmä v súvislosti s tímom, za ktorý v posledných sezónach jazdí už trojnásobný šampión Sebastien Bourdais.

"Je pre mňa veľkou cťou byť uznávaný od SCCA," povedal Haas po tom, čo sa dozvedel o jeho večernom vyhlásení. "S organizáciou sa poznám od doby, kedy som začínal pretekať a vďaka SCCA som mal možnosť sa spoznať s takými osobnosťami, ako Jackie Stewart, Jacky Icks, Paul Newman, Roger Penske a Maria a Michael Andretti a s mnohými ďalšími. Spolupráca s SCCA mi pomohla dosiahnúť mnoho úspechov vo viacerých odvetviach motoršportu, za čo sa im chcem poďakovať."

Carl Haas zažil svoj debut na trati v podobe jazdca už v roku 1953, ale jeho pretekanie sa skončilo ešte pred rokom 1960. Haas pochopil, že jeho talent je najmä v obchodovaní a riadení, takže sa následne stal dôležitým dodávateľom pre výrobcov šasi Elva a neskôr pre Lola a výrobcu prevodoviek Hewland. Počas pôsobenia vybudoval viacero úspešných pretekárskych tímov v rôznych kategóriach. Jeho posledným a zatiaľ najúspešnejším tímom je v Champ Car tím Newman-Haas Racing, ktorý spoluvlastní so známam hollywoodskym hercom Paulom Newmanom.

Foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Carl Haas bude prijatý do dvorany slávy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Za piate miesto Engeho môžu výborné štarty

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud