Michael Andretti ulovil velkou rybu

iM3, 2. prosince 2009, 17:07 Google+

Spolumajitel bývalé stáje Fernandez Racing Tom Anderson se zapojil do fungování týmu Andretti Autosport. Šéf Michael Andretti provádí uvnitř týmu reorganizaci a Toma Andersona dosadil do pozice senior viceprezidenta závodního oddělení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
andretti, michael

andretti, michael | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

„Jsem rád, že budu součástí Andretti Autosport,“ uvedl Anderson. „Je to skvělý tým s výbornými lidmi a na spolupráci se těším.“

Tým letos prožil nejhorší sezónu od svého vstupu do IndyCar v roce 2003, v příští sezóně se chce vrátit tam, kam patří. „Naším cílem je vyhrávat a získat titul šampióna. Proto jsme tady a proto závodíme,“ pokračoval Anderson.

Tom Anderson má se závody dlouholeté zkušenosti. V 90. letech byl generálním ředitelem stáje Chipa Ganassi, v letech 1996 – 1999 byl součástí vítězného tažení jezdců Jima Vassera, Alexe Zanardiho a Juana Pabla Montoyi. V roce 1994 dokonce spolupracoval s Michaelem Andrettim, který u týmu zakotvil po neúspěšném působení ve formuli 1. „Chovám k němu obrovský respekt, sledoval jsem ho pozorně. Vyhrával všude, kam přišel,“ řekl Andretti.

V roce 2000 začal Anderson pracovat pro mexického závodníka Adriana Fernandeze, společně založili stáj Fernandez Racing, kde slavili vítězství v závodech Champ Car a IndyCar. Poté přesunuli aktivity do ALMS. Ačkoliv v letošním roce získali v kategorii LMP2 titul, museli stáj z důvodu odchodu hlavního sponzora uzavřít.


Tom Anderson
Vytisknout

Diskuze: Michael Andretti ulovil velkou rybu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

LCR Honda mala v sezóne 2009 naviac

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud