Engeho hledání správné cesty

Martin Hájek, 2. února 2007, 12:03 Google+

Tomáš Enge a český tým měli v Austrálii dobrý začátek a v pátečním tréninku zajeli pátý čas. Tým věří, že našel řešení předchozích problémů v kvalifikacích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: A1 Grand Prix Media

Sdílejte článek

Eastern Creek, ležící jen pár minut jízdy od Sydney, hostí australský závod šampionátu A1GP. Český tým byl opět jedním z mála, který nejel trénink nováčků, ale vzhledem k dešti a mokré trati to nebyla zásadní nevýhoda.

Skutečná práce začala až v samotném volném tréninku a Enge se po startu v Daytoně rychle aklimatizoval zpět na monopost. Začátek tréninku byl věnován zkouškám kvalifikačního nastavení, které v minulých podnicích řádně potrápilo český tým. Dnes byly odzkoušeny odlišné možnosti a výsledek je pozitivní. Ve zbytku tréninku pak přišlo na řadu dolaďování závodního nastavení a tým je přesvědčený, že ve zbytku víkendu ukáže zlepšenou formu. Enge byl s 25 odjetými koly jedním z nejpilnějších jezdců. Jeho nejlepší čas 1:19,594 byl čtvrtým nejlepším s odstupem necelých čtyř desetin na první příčku.

Tomáš Enge: „Celkově má z tohoto tréninku pozitivní pocit. Podařilo se nám pracovat na nastavení pro kvalifikaci i závod.  A jsem přesvědčen, že v kvalifikaci budeme silnější. Minulý rok jsme tady neprožili nejlepší víkend, ale vůz se tentokrát chová o hodně lépe. Zdá se, že změny, které jsme udělali, jsou správné. Samozřejmě, až zítřejší kvalifikace dá definitivní odpověď, ale určitě si věřím více než posledně.“

BPA sport marketing, a.s.
Foto:  A1GP

Vytisknout

Diskuze: Engeho hledání správné cesty

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sureshwaren, Parthiva

Nominovaní jazdci pre Sydney

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud