Tomáš Enge druhý v hlavním závodě

iMotorSport.cz, 8. října 2006, 19:46 Google+

Domácí závod je pro každý národní tým nejdůležitější událostí v sezóně Světového poháru motorsportu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Sutton Images

Sdílejte článek

Držitel licence A1GP v české republice Antonín Charouz musel vynaložit mnoho úsilí, aby získal závod Světového poháru motorsportu do České republiky. Vše se nakonec povedlo, a tak se dnes mohl uskutečnit první závod populární série formulových závodů A1GP v České republice.

Příjemný a slunečný podzimní den přivítal druhý závod A1GP v sezóně 2006/2007. 35 tisíc fanoušků motorsportu si udělalo čas, aby strávili příjemný den na brněnském závodním okruhu. Populární okruh s mnoha dlouhými rovinkami a rychlými zatáčkami obklopovalo mnoho českých vlajek a fanoušků v českých národních barvách, aby podpořili domácí národní tým.

Jezdec českého A1GP týmu Tomáš Enge stál na startovním roštu ve třetí řadě, a startoval z šestého místa. Start do hlavního závodu se nejlépe povedl kanadskému A1GP týmu, který se hned usadil na první pozici. Start se povedl i českému A1GP týmu a Tomáš Enge získal páté místo.

Povinná výměna pneumatik dopadla pro český A1GP tým velmi dobře, a tým díky vhodně zvolené taktice získal dvě pozice. Tomáš Enge zajel k povinné výměně pneumatik 29 kol před koncem závodu. Jakmile všechny týmy vyměnily pneumatiky, objevil se český A1GP tým na třetím místě. Tomáš Enge držel za sebou tým Mexika a Německa, a hájil umístění na stupních vítězů.

Šest kol před cílem však Alex Yoong zaútočil na vůz Kanady a po vzájemné kolizi se doslal kanadský vůz do kačírku. Toho využil český jezdec Tomáš Enge, a dostal se na druhé místo. Český jezdec dokázal udržet stříbrnou pozici až do cíle, a udělal tak obrovskou radost českým fanouškům, kteří zaplnili tribuny. Obrovská radost propukla naplno na stupních vítězů. Český tým vrchovatě naplnil očekávání všech fanoušků motorsportu a ukázal, že patří mezi nejužší špičku mezi národními týmy.

Antonín Charouz: "Jsme velmi štastní. Splnili jsme víc, než jsme plánovali a vše se nám povedlo. Tomáš zajel fantastický závod a vše bylo výborné. Fanou?ci byli také skvělí. Prostě naprostá spokojenost."

Tomáš Enge: "Měl jsem velmi náročný týden po mém návratu z Ameriky, kde jsem s továrním týmem Aston Martin vyhrál vytrvalostní závod Petit Le Mans. Absolvoval jsme mnoho podpisových akcí a mnoho interview až do pátku. V pátek náš tým absolvoval volné tréninky, kde hodně pomohl Jarek Janiš. V sobotu jsem se snažil najít co nejlepší nastavení a zajet co nejlépe kvalifikaci. Snažil jsem se co nejrychleji sžít s vozem. Český A1GP tým má nového inženýra a všichni odváděli skvělou práci po celý víkend.

Závod se nám velmi povedl, nejvíc jsme pravděpodobně získali rychlou zastávkou v boxech. Tím se nám podařilo dostat se z pátého na třetí místo. Bojoval jsem až do konce a nakonec to vyšlo až na druhé místo. Jsem velmi rád za obrovskou podporu diváků a to druhé místo patří jim. Fanouškům jsem za podporu poděkoval několika piruetami na stadiónu, a i přes helmu jsem slyšel jejich nadšení."

BPA sport marketing, a.s.

Vytisknout

Diskuze: Tomáš Enge druhý v hlavním závodě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Fauzy, Fairuz

Brno(2): Yoong získava double, Enge pódium

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud