Enge v Brně nepojede

ar1, 25. května 2006, 18:04 Google+

Druhý závod šampionátu FIA GT v Brně bude bez Tomáše Engeho, který se připravuje na start v Le Mans s týmem Aston Martin Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Engeho manažer Antonín Charouz o startu na domácí půdě v Brně jednal s několika zájemci, protože se rýsovala lákavá možnost startu Engeho i Janiše ve špičkových týmech. U Janiše byla situace jasná, protože jede šampionát v týmu Zakspeed, v případě Engeho by šlo jen o hostování v domácím závodu. Liberecký rodák letos závodí v továrním týmu Aston Martin Racing, start týmu v Brně byl ale kvůli nabitému programu vyloučen, hned příští víkend se totiž v Le Mans koná tradiční testovací den pro týmy přijaté do závodu 24 hodin Le Mans. Ve hře byl start v některém z jiných týmů nasazujících vůz DBR9, v tomto případě ale nedošlo k dohodě. Nabídnutá místa ve vozech jiné značky pak bylo nutné odmítnout s ohledem na přání Engeho letošního hlavního zaměstnavatele.

Antonín Charouz, jezdcův manažer: „Moc jsme stáli o to, aby čeští fanoušci měli možnost o víkendu vidět oba nejlepší české jezdce v akci. Zatímco u Jarka byla situace jasná, v případě Tomáše jsme vzhledem k blížícímu se testu v Le Mans nemohli počítat s továrním týmem Aston Martin Racing. Preferovali jsme start v některém z klientských týmů Aston Martin, ale tato cesta nevyšla. Měli jsme také nabídky od Lamborghini a Zakspeedu, jenže to by Tomáš jel s jiným vozem a šéf AMR preferoval, aby se soustředil na testovací den v Le Mans.“

Foto: AUTO NEWS NETWORK
BPA sport marketing, a.s.

Vytisknout

Diskuze: Enge v Brně nepojede

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Andretti, Marco

Marco Andretti nejrychlejším nováčkem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud