Piloti testují nové komponenty

iM3, 5. října 2006, 17:05 Google+

Čtyři jezdci se nedávno zúčastnili testů na oválu Indianapolis, aby vyzkoušeli nový motor Honda používající stoprocentní směs etanolu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: Target Chip Ganassi Racing

Sdílejte článek

Jeff Simmons z týmu Rahal Letterman Racing a Tony Kanaan z Andretti Green Racing dostali k dispozici podvozek Dallara, pneumatiky Firestone a motor Honda o objemu 3.5 litru, který bude mít v příští sezóně premiéru.

Helio Castroneves z týmu Penske a Dan Wheldon z Chip Ganassi Racing usedli do monopostu poháněnného motorem Honda 3.0 L, tedy v letošní specifikaci, kdy se používala směs etanolu a metanolu.

Jeff Simmons připustil, že výkon vozu je s novým palivem a větším objemem motoru značně jiný: "Je tu rozdíl, ale v pozitivním slova smyslu. Je skvělé být jedním z prvních jezdců, kteří mají šanci vyzkoušet nový motor pro příští rok," řekl Simmons.

Naopak Wheldon se zaměřil na pneumatiky Firestone. "Oni nás drží v bezpečí a zrychlují naše vozy. Inženýři a závodní týmy v těchto dnech hýbají světem a to je důležité, protože jsme velmi vyrovnaná série," řekl Wheldon.

Foto: Target Chip Ganassi Racing

Vytisknout

Diskuze: Piloti testují nové komponenty

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Piquet Sports se spojil s Minardi - anotační foto

Piquet Sports se spojil s Minardi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud