Sam Hornish závodil na jistotu

iM3, 13. září 2006, 11:45 Google+

Dan Wheldon potřeboval získat body za vedení v závodě a vyhrát, pokud chtěl obhájit titul. Naneštěstí, Sam Hornish dojel do cíle na třetím místě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hornish jr., Sam

Hornish jr., Sam | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Svou třetí pozicí dostal šek na jeden milion dolarů a samozřejmě pohár šampióna. „Prostě jsme dnes vyjeli a pokusili se být dobří jak jen to šlo: zůstat vepředu a neudělat žádnou chybu,“ řekl Hornish, který v neděli vedl jen devět kol.

Týmy Ganassi a Penske jely na Chicagolandu vlastní ligu, zbytku pole totiž nadělily nejméně jedno kolo a do cíle dojely jako jediní s plným počtem odjetých okruhů. Wheldon se mohl spoléhat jen na případnou chybu ze strany Hornishe, ta však nepřicházela. „Jel jsem si pro tři body (za nejvíce odjetých kol na čele),“ řekl Wheldon. „To byla jediná strategie. Řekl jsem týmů, že bez boje se šampionátu nevzdám.“ Wheldonův dominantní výkon byl z jedné strany velmi riskantní, nejméně třikrát se dostal do kontaktu s týmovým kolegou Dixonem.

Castroneves ztratil šance na titul v posledních kolech kdy se na něj dotáhli jezdci o kolo zpět a dokonce Brazilce i předjeli. „Pět nebo deset kol před koncem to byl můj přítel Ed Carpenter,“ řekl sarkasticky Castroneves. „Další byl Tony. Bylo to hodně frustrující vidět, jak vás někdo předjíždí když nebojuje o titul.“

Castronevesovi se již nepodařilo znovu dohnat vedoucí trio a cílem projel na čtvrtém místě.  Z prvního místa v průběžném pořadí před posledním závodem roku tak spadl až na třetí místo se ztrátou dvou bodů na Hornishe a Wheldona.

Foto: Ron McQueeney/IRL

Vytisknout

Diskuze: Sam Hornish závodil na jistotu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Pantano, Giorgio

2.Monza: Pantano získava domáce double

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud