Andretti dojel s vyschlou nádrží

iM3, 28. srpna 2006, 16:12 Google+

Tohle se může stát jen v Americe: třetí generace slavné závodnické rodiny jde po stopách svého dědečka a tatínka. Jenom v Evropě se tento zvyk neudržuje.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Andretti, Marco

Andretti, Marco | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Kdo závod sledoval, mohl vidět, že druhý Franchitti již na předjetí nemá a Andrettimu tak nic nestojí v cestě za premiérovým prvenstvím. Nicméně pravda byla úplně jinde. Riskantní strategii zachránil pace car, který vyjel osm kol před cílem. Jinak by musel Andretti pravděpodobně tankovat.

V 49. kole byly vyvěšeny žluté vlajky a Marco Andretti zajel do boxu naposledy natankovat. Závod byl vypsán na 80. kol, což Andrettiho stavělo před vážný problém. Ve vedení musel udržovat rychlé tempo, přičemž mu v nádrži zbývalo jen 30 galonů paliva.

„Nechat ho na dráze byl velký hazard, ale rozhodli jsme se pro „vítězství nebo prohru“, řekl Kyle Moyer, generální manager týmu Andretti Green Racing.

„Dokázali jsme to. Snažil jsem se o to celý rok. Věděli jsme, že na této trati se můžeme prosadit. Chlapci týmu NYSE odváděli po celý víkend úžasnou práci, tak jako po celý rok,“ hýřil radostí Marco Andretti.

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Andretti dojel s vyschlou nádrží

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchitti, Dario

Franchitti chtěl vyhrát

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud