Laguna Seca: Junqueira v 1. kvalifikaci nejlepší

ar1, 14. června 2003, 10:32 Google+

Brazilec Bruno Junqueira obdržel bonus v podobě jednoho bodu za zisk provizorního pole position v páteční kvalifikaci na Grand Prix Montery – okruhu Laguna Seca.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Junqueira zajel v posledních pěti minutách první kvalifikace svůj čas s hodnotou 1:10.040s a průměrnou rychlostí na kolo 115,031 mp/h, jenž jej dostal na první místo ve výsledkové listině.

“Letos jsem byl na druhém místě v kvalifikaci již čtyřikrát nebo pětkrát“, řekl Junqueira. “Je to skvělé být nakonec první. Udělali jsme nějaké změny na autě a to nám skutečně pomohlo. Opravdu se tak stalo, v jednom z posledních kol jsem jel dobře. Věděl jsem, že v prvních sektorech mám dobrý čas, tak jsem poslední dvě zatáčky projel trochu klidněji. Nechtěl jsem udělat nějakou chybu“.


#1 Bruno Junqueira - Newman/Haas Racing (Lola Ford-Cosworth)

Druhým místem se blýsknul v Laguna Seca Patrick Carpentier a pro třetí pozici si dojel Paul Tracy, kolega Carpentiera. Carpentier zde v Laguna Seca potvrdil svoji vyrovnanost již ve volných trénincích, kdy pokaždé obsadil třetí pozici. Carpentier byl již o čtvrt sekundy pomalejší než Junqueira.

“V Laguna Seca je důležité být co nejvíc v předu na startu“, sdělil Carpentier. “Bylo těžké získat prostor v posledních kolech na zajetí kvalifikačního času a dostat pneumatiky do ideálního tlaku. Věděl jsem, že jedu dobrý čas, ale ještě než jsem mohl začít slavit, Bruno mi to vyfouknul“.

Tracy si ve svém posledním kvalifikačním kole stěžoval na zablokovanou pravou přední brzdu. :Bude to těžký závod”, řekl Tracy. Absence kontroly prokluzu bude děklat závod velmi odlišným, hodně to jezdce vyčerpá“.


#34 Mario Haberfeld - Mi Jack Conquest Racing (Reynard Ford-Cosworth)

Dnes se pojede druhá kvalifikace, která rozhodne o postavení na startu.


Vytisknout

Diskuze: Laguna Seca: Junqueira v 1. kvalifikaci nejlepší

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Audi UK R8 spokojeno s kvalifikací - anotační foto

Audi UK R8 spokojeno s kvalifikací

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud