Glock: GP2 jsou krvežíznivé závody

Daniel Šupa, 22. dubna 2006, 22:47 Google+

Timo Glock startoval po problémech se spojkou z boxů, přesto se probil skrz startovní pole a problémy svých soupeřů až na sednou, předposlední bodovanou pozici.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Glock, Timo

Glock, Timo | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Do zítřejšího závodu odstartuje spolu s týmovým kolegou Yoshimotem z první řady roštu, ale mezi favority nepatří. „S nejlepšími stále nedokážeme držet krok, na obrubnících a při výjezdu ze zatáček s vozem spolu bojujeme,“ přiznává jezdec, ale šanci si mezi prsty utéci nechat nechce. „Přes noc budeme hledat řešení a zítra se nesmíme s kolegou zaplést do nějakých problémů.“

Stáj BCN Competition ví, kde je skryt problém. Podle Tima je šasi v nejlepším pořádku, ale nejsou schopni dostat maximum z pneumatik, přechod na slicky ještě u španělského týmu dokonale nezvládli.

Glock má zkušenosti z F1, ale především z amerického seriálu Champ Car, jenž je považován za alternativu Formule 1 na americkém kontinentě, přesto je vyrovnaností jezdeckého pole překvapen. „Tohle jsou pěkně krvežíznivé závody. Mezi jednotlivými místy na startu jsou rozdíly v setinách vteřiny, a když startujete ze zadních pozic, je to hodně těžké. Klíčem pro boj o vítězství je start z prvních tří řad.“

Německý pilot si pak stěžuje na to, že během závodního víkendu není dost času na ideální nastavení a testů je v průběhu sezony také málo.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: Glock: GP2 jsou krvežíznivé závody

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bruni, Gianmaria

Trident poslechl jezdce a zvítězili

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud