GP2 oznámilo změny pro rok 2006

Daniel Šupa, 18. ledna 2006, 09:12 Google+

Organizační skupina šampionátu GP2 přistoupila ke změnám technických předpisů a závodních pravidel. Cílem je setrvání v pozici prestižního dodavatele jezdců do kolotoče F1.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Renault Sport F1

Sdílejte článek

Šasi postavené italskou Dallarou pro rok 2005 bude modifikováno a specifikaci 2006 budou muset používat všichni jezdci startovního pole. Na první pohled zaujme změněné zadní křídlo, které bude mít místo tří vodorovných dílů pouze dva. Výjimkou bude Monako, kde budou moci týmy použít starý třídílný spoiler pro vyšší přítlak. Vozy budou mít zpevněno přední i zadní zavěšení, nové účinnější brzdy a zcela nový systém chlazení, aby se definitivně zabránilo problémům s přehříváním motorů.

Osmiválcový motor Renault Mecachrome byl modernizován, a to včetně proudění vzduchu do spalovacího prostoru. Cílem bylo zvýšení výkonu a snížení spotřeby paliva. Také převodovka GearTek prošla modernizací.

Další viditelnou změnou budou slicky, do kterých monoposty obuje opět Bridgestone. Jezdci budou mít k dispozici tři různé tvrdosti. Pláště do mokra zůstanou shodné s loňskými.

Co se týče změn závodních předpisů, formát zůstává prozatím konstantní. Rozdílné je ohodnocení nejrychlejšího kola v kvalifikaci, které bude nově oceněno pouze jedním bodem místo dvěma.


Foto: RenaultF1 Team

Vytisknout

Diskuze: GP2 oznámilo změny pro rok 2006

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Häkkinen, Mika

Mika Häkkinen pohledem své ženy Erji

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud