GP Velké Británie: Z pole position Tracy

Daniel Šupa, 5. května 2003, 01:14 Google+

Včerejší čas kanadského pilota Paula Tracyho dnes nikdo nepřekonal, a tak se spokojil s dnes nejpomalejším časem, při kterém pouze strhával horní hranu pneumatik. Vedoucího muže šampionátu doplní v první řadě Sebastien Bourdais.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

34letý Kanaďan získal první pole position od roku 2000. Tehdy vyhrál kvalifikaci na oválu v Michiganu. „Jsem velmi šťastný, protože je to již velmi dávno, co jsem naposledy získal pole position. Bylo to na oválu a já si již nemohu vzpomenout, kdy to bylo naposledy na tradičním okruhu. Velmi dlouho jsem zůstal na čísle 13 u pole position, tak jsem velmi rád, že jsem toto číslo změnil,“ zavtipkoval si spokojený Tracy. Bylo to kupodivu už před 9 lety, kdy stál na čele startovního roštu závodu v Laguna Sece. Psal se rok 1994.

Bourdais byl dnes velmi rychlý a Tracy byl připravený v případě překonání svého času kontrovat. Ale nakonec to nebylo nutné, neboť měl Francouz na dráze při svém posledním pokusu problémy. Přestože byl Sebastien dnes nejrychlejší, bude tak startovat do zítřejšího závodu až z druhého místa. Na třetím závod rozjede jeho kolega z týmu Newmann/Hass Bruno Junqueira.

Přestože povětrnostní podmínky dávaly tušit, že nebudou včerejší časy příliš vylepšeny, nakonec 13 z 19 jezdců svůj čas vylepšilo. Nejvíce pak Roberto Moreno, který se posunul z 18. na 12. místo proti sobotě. Bohužel mezi nimi nebyl domácí jezdec Darren Manning, který klesl z pátého na osmé místo.

Vytisknout

Diskuze: GP Velké Británie: Z pole position Tracy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Český tým jako jediný bodoval s oběma jezdci - anotační foto

Český tým jako jediný bodoval s oběma jezdci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud