Audi oznamuje jezdeckou sestavu

iM2, 23. ledna 2014, 13:32 Google+

SESTASTAVY TÝMŮ AUDI PRO ROK 2014; Dvojnásobný mistr DTM, Timo Scheider přechází z týmu Abt k tým Phoenix. Jeho kolegou tak bude úřadující mistr DTM, Mike Rockenfeller.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Albuquerque, Filipe

Albuquerque, Filipe | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Scheider od svého přestupu k Audi, s výjimkou roku 2006 (tým Rosberg), jezdil jenom v týmech Abt a Abt Sportsline. Tituly vyhrál pro Audi v letech 2008 a 2009. "S týmem Abt jsem zažil skvělé sezony a opouštím ho se slzou v oku. Na druhou stranu se už moc těším na spolupráci s týmem, pro který jezdili dva šampioni posledních tří let," říká Němec. "Kromě toho znám tento tým velmi dobře z dob, které byly před Audi [Phoenix býval dřív týmem Opelu]."

Také Edoardo Mortara mění tým. Z týmu Rosberg se připojuje k továrnímu Abtu, kde pojede po boku Adriena Tambaye, Miguela Moliny (do týmu Abt se vrací) a Mattiase Ekströma. Na Švéda čeká 14. sezona v DTM, tituly získal v letech 2004 a 2007.

Z týmu Abt odchází Jamie Green, který se k Audi připojil teprve vloni, a míří do týmu Rosberg. Jeho týmovým kolegou bude Nico Müller, jediný nováček v sestavě Audi. Dieter Gass věří, že rošády v rozdělení jezdců mezi týmy Audi pomohou čtyřem kruhům obhájit titul v DTM.


Šampion loňského roku je tým Phoenix Audi

Během zimy jsme se nesoustředili jenom na Audi RS5 DTM se snahou o optimalizaci výkonu, ale také jsme přemýšleli nad rozložením jezdců mezi naše tři týmy tak, abychom měli co možná nejsilnější jezdeckou sestavu. Po diskuzích mezi všemi zúčastněnými stranami máme pocit, že jsme nalezli nejlepší možné řešení.


V roce 2012 vedl tým Rosberg Audi v DTM, vloni se mu však hrubě nedařilo

Na jednu stranu sázíme na kontinuitu, protože budeme mít 7 jezdců stejných, jako v roce 2014, na stranu druhou cítíme, že změna neuškodí. Proto si myslíme, že jsme na novou sezonu s novým rozdělením jezdců mezi týmy dobře připravení."


Abt pojede opět se čtyřmi vozy, podaří se mu však konečně být nejlepším týmem Audi?

Dr. Wolfgang Ullrich, šéf Audi pro motorsport, dodává: "Audi se vždy snažilo pokračovat se svými jezdci, stejně tak jako dlouhodobě pracujeme s mladými talenty. Proto je hezké, že se nám podařilo udržet všechny naše předešlé jezdce. Dáváme ale šanci Nico Müllerovi, který je nejmladším členem našeho týmu. Mohl by pro DTM získat švýcarské fanoušky. Také se velmi těšíme na Tima, Edoarda, Miguela a Jamieho v nových týmech Audi."

Sestavy jednotlivých týmů:

Audi Sport Team Phoenix: Mike Rockenfeller/Timo Scheider
Audi Sport Team Abt Sportsline: Mattias Ekström/Edoardo Mortara, Adrien Tambay/Miguel Molina
Audi Sport Rosberg: Jamie Green/Nico Müller
Vytisknout

Diskuze: Audi oznamuje jezdeckou sestavu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Schumacher, Ralf

Vitalij Petrov testuje Mercedes C-Klasse DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud