Vitalij Petrov testuje Mercedes C-Klasse DTM

iM2, 23. ledna 2014, 12:11 Google+

Vitalij Petrov se dnes jako první Rus posadil do vozu DTM, konkrétně Mercedesu. Bývalý jezdec F1 by rád získal místo v DTM u stuttgarstké značky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Už před několika měsíci při závodu DTM v Moskvě se nechal Vitalij Petrov slyšet, že cestovní vozy ho velmi zajímají. Dnes jezdí s Mercedesem v portugalském Portimau v rámci testů. Není to ale jeho první zkušenost s DTM, protože už v létě 2013 v rámci Moscow City Race (demonstrační jízdy na Rudém náměstí) a i o víkendu na Moscow Raceway jezdil s Mercedesem taxi jízdy.

"Moc se těším a jsem velmi vděčný Mercedesu, že mi umožnil tyto testovací jízdy. Je to skvělá příležitost jezdit opět s výkonným autem. Šampionát DTM je na nejvyšší úrovni a auta jsou opravdová třída sama pro sebe. Je skvělé být prvním ruským jezdcem, který zkouší DTM auto," řekl bývalý pilot Lotusu a Caterhamu.


Petrov s Caterhamem při GP USA 2012 v Austinu

"Nikdy jsem s podobným autem nejezdil a demo jízdy mě opravdu hodně bavily. Velký dojem na mě udělal Mercedes-Benz C-Klasse Coupé AMG DTM zvláště v zatáčkách, přítlak je obrovský. DTM je nejlepší série cestovních vozů na světě," řekl 29 letý pilot po taxi jízdách vloni v Moskvě.

Rus je od svého propuštění z týmu Caterham bez práce a v DTM by velmi rád jezdil. Podle některých zpráv už rozpočet na program v DTM naplnil. Také Mercedes, ústy svého šéfa Toto Wollfa potvrdil zájem o angažmá: "Rusko je pro DTM i Mercedes-Benz velmi důležitým trhem. Po úspěšné premiéře vloni v Moskvě stoupl v Rusku o DTM zájem."

Pokud by Petrov dokázal zaujmout při dnešních testech v Portugalsku natolik, že by získal u Mercedesu místo, byl by to pro ruské fanoušky pro místním závodu další magnet, který by zvyšoval zájem o DTM.
Vytisknout

Diskuze: Vitalij Petrov testuje Mercedes C-Klasse DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Albuquerque, Filipe

Müller střídá Albuquerquea v kádru Audi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud