Paffett kritizuje celý svůj tým i sebe

iM2, 4. února 2014, 15:42 Google+

Jezdci Mercedesu, Gary Paffettovi, stále ještě leží nepovednená sezona 2013 v žaludku. Nekritizuje však jen svůj tým, ale také sám sebe.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

V roce 2005 se Brit stal mistrem DTM s týmem HWA, v roce 2012 mu titul unikl pouze těsně - o čtyři body měl tehdy více Bruno Spengler s novým BMW M3 DTM. Pak ale pro testovače stáje McLaren z F1 přišel těžký rok - v celkovém hodnocení byl až šestý, vyhrál pouze jediný závod na Lausitzringu a získal jen 69 bodů (o rok dříve to bylo 145), na vítěze mu tedy scházelo 73 bodů.

Zpětně se Brit zlobí jednak sám na sebe a jednak na celý svůj tým. "Byla to těžká sezona, každý v našem týmu se musí zlepšit, všichni jsme dělali chyby," řekl Gary Paffett pro Autosport. "Bylo to překvapivé poté, co jsme měli v roce 2012 v podstatě fantastický rok a šampionát nám utekl jen o kousek. Pro rok 2013 nebyly žádné změny v pravidlech, ale první polovina sezony byla i přesto hodně těžká. A ve druhé polovině sezony nám na Audi scházely stále čtyři desetiny sekundy a museli jsme do toho dát vše, abychom vůbec dojeli na bodech."


Vloni se Paffettovi v nových barvách moc nedařilo...

32letý jezdec ale ví, kde se musí zlepšit: "Audi během sezony přišlo s novinkami především na podvozku a zlepšili také křidélka usměrňující tok vzduchu. Díky tomu mělo větší přítlak než my, z toho pocházela jejich rychlost." Za nepovedenou sezonou ale nestojí pouze zlepšení Audi. "V některých závodech jsem se přimotal do několika incidentů, které nás stály hodně bodů. Kromě toho tým udělal několik hloupých strategických chyb a dalších věcí, které nám přinesly různé penalizace."

"Celkově jsme měli poměrně špatný rok, proto se musíme zlepšit ve všech oblastech - včetně rychlosti auta. Musíme se ujistit, že se na 100% soustředíme a dáváme do toho to nejlepší, protože díky tomu jsme v roce 2013 hodně ztráceli."
 
Vytisknout

Diskuze: Paffett kritizuje celý svůj tým i sebe

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Paffett: Tomczyk se Spenglerem prohraje

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud