Smrž v Brně spadl, vyhrál "nesmrtelný" Ital Biaggi

XRot, 11. července 2011, 11:55 Google+

Český motocyklista Jakub Smrž ve druhém nedělním závodě mistrovství světa superbiků v Brně upadl a do cíle nedorazil, nedokázal tak navázat na 11. pozici z první jízdy. Z jedenáctého vítězství na Masarykově okruhu v kariéře se radoval Ital Max Biaggi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.moto365.cz | Mariusz Stankowski

Sdílejte článek

Smrž před závody v Brně poslední čtyři jízdy nedokončil a v celkovém bodování klesl na 11. příčku. Na Masarykově okruhu chtěl nepříjemnou šňůru ukončit, což se mu povedlo hned při prvním startu. Z páté pozice sice klesl na konečnou 11. příčku, ale připsal si osm bodů do průběžného pořadí mistrovství světa.
 
Druhý brněnský start dopadl pro českobudějovického závodníka mnohem hůř. Hned v úvodním kole se začal propadat a sedm kol před koncem při předjíždění Brita Toma Sykese havaroval a nezraněn odstoupil. Přesto nebyl se svým vystoupním úplně nespokojený.

"Na to, že bylo takové vedro a závody se jely v Brně, kde mi to moc nesvědčí, to nebylo špatné. V trénincích jsem byl vpředu, na startu jsem stál ve druhé řadě a vybojoval jedno jedenácté místo, což je posun oproti tomu, že jsem poslední dva víkendy ani jednou nedojel. Ve druhé jízdě jsem upadl a to se prostě stává," uvedl Smrž.

Podle něj byla příčinou nehody špatná přední pneumatika jeho stroje Ducati, která byla hodně sjetá a klouzala. "Proto jsem musel víc zpomalovat a přebrzdil jsem přední kolo. Tohle je náš problém, když je teplo, tak guma nefunguje, jak by měla," poznamenal český závodník.
 
Na čele se do poloviny druhé jízdy držel vítěz kvalifikace Biaggi, kterého pak stejně jako v předchozím měření sil předjel jeho krajan Marco Melandri.

Čtyřicetiletý Biaggi se však dokázal vrátit do čela, těsný náskok udržel a už pojedenácté v kariéře se mohl radovat z vítězství na brněnském automotodromu. Po letošních devíti druhých místech se dočkal druhého prvenství v sezoně. Nejlepší muž prvního závodu Melandri za ním zaostal o 222 tisícin vteřiny, třetí skončil opět lídr šampionátu Carlos Checa ze Španělska.

Biaggi neskrýval po vítězství na svém nejoblíbenějším okruhu nadšení. "V prvním závodě předvedl Marco Melandri velmi dobrý výkon. Čekal jsem, až udělá chybu, ale nestalo se tak. Ve druhé jízdě jsem už víc riskoval. Souboje byly tvrdé, ale já jsem nechtěl pustit svou šanci, protože druhý jsem byl letos už mnohokrát. Proto mě velmi potěšilo, že jsem v Brně po roce zase vyhrál, snížil jsem ztrátu v průběžném pořadí a ještě mohu pomýšlet na obhajobu mistrovského titulu," tvrdil Biaggi.

Do druhého závodu na Masarykově nenastoupil zraněný Španěl Ruben Xaus, který upadl hned v úvodním kole první jízdy.

Devátý podnik MS superbiků se pojede 31. července na britském okruhu v Silvertone.

MS superbiků na Masarykově okruhu v Brně:

1. závod: 1. Melandri (It./Yamaha) 40:23,699, 2. Biaggi (It./Aprilia) +0,241, 3. Checa (Šp./Ducati) +0,436, 4. Fabrizio (It./Suzuki) +8,448, 5. Laverty (Ir./Yamaha) +11,863, 6. Badovini (It./BMW) +16,374, ...11. SMRŽ (ČR/Ducati) +22,494.
 
2. závod: 1. Biaggi (It./Aprilia) 40:21,646, 2. Melandri (It./Yamaha) +0,222, 3. Checa (Šp./Ducati) +3,558, 4. Fabrizio (It./Suzuki) +7,863, 5. Laverty (Ir./Yamaha) +8,534, 6. Badovini (It./BMW) +18,085, ...SMRŽ (ČR/Ducati) nedokončil.
 
Průběžné pořadí MS: 1. Checa (Šp./Ducati) 293 b., 2. Biaggi (It./Aprilia) 263, 3. Melandri (It./Yamaha) 240, 4. Laverty (Ir./Yamaha) 168, 5. Haslam (Brit./BMW) 137, 6. Camier (Brit./Aprilia) a Fabrizio (It./Suzuki) oba 134, ...12. SMRŽ (ČR/Ducati) 88.

Vytisknout

Diskuze: Smrž v Brně spadl, vyhrál "nesmrtelný" Ital Biaggi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Molina, Miguel

Speciální závodní formát pro Mnichov

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud