Porsche již má náhradu za Marka Webbera

iM1, 10. listopadu 2016, 15:30 Google+

Před 4 týdny oznámil australský matador Mark Webber ukončení své aktivní závodní kariéry. V tu chvíli se začaly množit různé spekulace o možném nástupci. Týden po tomto prohlášení přišla další zásadní zpráva, když Audi oznámilo konec svého působení ve WEC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Britský závodní jezdec Nick Tandy je součástí týmu Porsche GT ve vytrvalostních závodech IMSA

Britský závodní jezdec Nick Tandy je součástí týmu Porsche GT ve vytrvalostních závodech IMSA | foto: Porsche

Sdílejte článek

S přihlédnutím k okolnostem uvedeným v záhlaví se v rámci uplynulého závodního víkendu v Šanghaji hodně diskutovala možnost, že na uvolněnou sedačku v týmu Porsche by se mohl přesunout někdo ze šestice stávajících pilotů Audi.

Je to velice zajímavá situace, všech šest jezdců Audi je pro příští sezónu volných. Jsou to špičkoví piloti s dlouhodobými zkušenostmi z vytrvalostního mistrovství světa,“ okomentoval tuto otázku Andreas Seidl, týmový šéf Porsche a dodal: „ale pro nás to v tuto chvíli není žádné téma. V našem seznamu jsou jiná jména a některá z nich hodně vysoko.“ (o možných kandidátech jsme vás informovali ZDE)

Žádné další informace ale nikdo z týmu Porsche nechtěl prozradit. Serveru Motorsport.com se nicméně přeci jen podařilo zjistit, že rozhodnutí o náhradě Marka Webbera již padlo a kdo je oním vyvoleným.

Podle zatím nepotvrzených zpráv se do uvolněné sedačky má posadit Nick Tandy. Tento 31 letý zkušený jezdec byl v roce 2015 členem vítězné posádky, která triumfovala v kategorii LMGTE v závodě Le Mans. Od té doby byl Tandy, společně s protikandidátem Earlem Bamberem, součástí továrního týmu Porsche, který se účastnil americké série IMSA. Letos se také znovu vrátil do Le Mans, ale nepodařilo se mu navázat na loňské vítězství, když jejich vůz nedojel do cíle.

V tuto chvíli ještě není zcela jasné, zda Tandy v roce 2017 doplní posádku Brendon Hartley/Timo Bernhard nebo zda dojde ke změně v obou posádkách Porsche Teamu.

Vytisknout

Diskuze: Porsche již má náhradu za Marka Webbera

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototyp CLM P1/01 Aer týmu ByKolles Racing posádky Simon Trummer, Pierre Kaffer, Oliver Webb

Čína: První vítězství ByKolles Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud