Rozhovor s novou posilou týmu Porsche LMP1 Nickem Tandym

iM1, 20. prosince 2016, 12:35 Google+

32 letý vítěz Le Mans 2015 Nick Tandy usedne v sezóně 2017 do mistrovského prototypu Porsche 919 Hybrid s #1. Po boku Neela Janiho a André Lotterera absolvuje poprvé celou sezónu World Endurance Championship. Jaké jsou jeho pocity, jak se připravuje a co od nadcházející sezóny očekává?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nick Tandy přesedne z GTE vozu 911RSR do prototypu LMP1 919 Hybrid

Nick Tandy přesedne z GTE vozu 911RSR do prototypu LMP1 919 Hybrid | foto: Porsche

Sdílejte článek

Moje angažmá u Porsche má čtyři roviny,“ svěřil se Nick Tandy. „Za prvé - dostal jsem šanci odjet kompletní vytrvalostní mistrovství světa. To jsem doposud nikdy neměl. Vždy jsem do World Endurance Championship nahlédl, odjel jsem nějaký ten závod, ale kompletní sezónu jsem v žádné kategorii nikdy nejel.

Za druhé - znovu se vracím do Le Mans v LMP1. Když jsem zde v roce 2015 vyhrál, bylo to něco neopakovatelného. Celá ta atmosféra je ohromná. Ten závod si žije svým vlastním životem, všichni jsou jakoby vtaženi do jiného prostoru. Je zde kombinace úplně všeho, co můžete na okruzích zažít. A já jsem měl to štěstí, že jsem tento závod vyhrál absolutně. To je něco, co vás dostane do úplně jiné dimenze. Ten pocit se nedá popsat slovy.

Za třetí - jsem součástí týmu, který bude obhajovat mistrovský titul a zároveň členem posádky, která bude obhajovat jezdecký titul. Všichni členové týmu jsou velmi zkušení, moji spolujezdci jsou ti nejlepší, které jsem mohl získat a samozřejmě budeme mít to nejlepší auto v celém startovním poli. To je doslova vražedná kombinace, budeme velmi silní a já už se moc těším.

A konečně za čtvrté - v letošní sezóně jsem závodil především v americkém seriálu IMSA. Byla to má první sezóna v kariéře, kdy jsem neodjel jediný svůj závod ve Velké Británii. Přitom závody na domácích tratích miluji. Proto už se těším na duben, kdy se s Porsche LMP1 svezu v Silverstone v rámci prvního závodu sezóny WEC 2017. Závodit na britské trati v nejvyšší třídě motorsportu, to bude opravdu skvělé. Už se nemohu dočkat.

Vytisknout

Diskuze: Rozhovor s novou posilou týmu Porsche LMP1 Nickem Tandym

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vozy Toyota TS050 Hybrid v plném tempu

Ohlédnutí za sezónou 2016: LMP1 - Toyota GAZOO Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud