Bartels a jeho Vita4One nasadí BMW!

iM2, 13. ledna 2012, 10:15 Google+

Michael Bartels nasadí do nové sezony MS GT1 vozy BMW Z4 GT3. Jeho stáj se tak opět vrací do šampionátu. Němec plánuje starty mimo jiné i na 24h na Nürburgringu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bernoldi/Ramos

Bernoldi/Ramos | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Prominentní přírůstek do rodiny BMW: Michael Bartels a jeho tým Vita4One bude nasazovat vozy BMW Z4 GT3 do MS GT1. Navíc plánuje další starty ve vytrvalostních závodech s tímto vozem, v úvahu připadá 24 hodinovka ve Spa nebo 24 hodinovka na Nürburgringu. Bartels patří na poli sportovních vozů mezi nejúspěšnější jezdce vůbec. V roce 2006, 2008 a 2009 získal tituly ve starém FIA GT. V roce 2010 vybojoval jezdecký i týmový titul také v nově vzniklém MS GT1. Dvakrát už se radoval z vítězství při 24h na Nürburgringu, třikrát vyhrál také 24h ve Spa.

"Srdečně vítáme tým Vita4One a Michaela Bartelse v rodině BMW. Michael a jeho tým má ve světě GT velmi dobrou pověst. Moc nás těší možnost rozšířit program BMW s vozem Z4 GT3 také o šampionát GT1," říká Jens Marquardt, ředitel BMW pro motorsport.

Závodní verze vychází z tohoto modelu

"Vloni jsme pečlivě sledovali tvrdý vývoj Z4. BMW se snažilo o postupný vývoj až přivedlo Z4 na samou špici mezi vozy GT3. Věřím, že BMW udělá v této sezoně ještě další krok a Z4 bude schopno bojovat na špici. Každý v týmu je velmi potěšen naším návratem do GT1. Dosáhli jsme zde spousty velkých vítězství, na která chceme s BMW Z4 GT3 co nejdříve navázat," říká Bartels.

Ten má za sebou velmi bohatou kariéru: V roce 1988 byl jako 20letý mladík s vyhlídkami na F1 přijat do programu BMW pro mladé piloty. Po více než 20 letech se teď už matador opět vrací ke spolupráci s BMW. Mimo vozy GT slavil úspěch také v DTM, kde odjel 96 závodů a 2 z nich vyhrál.  

Vytisknout

Diskuze: Bartels a jeho Vita4One nasadí BMW!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Basseng/Jäger

Potvrzeno: Münnich s Mercedesy SLS AMG GT3!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud