Manor míří do LMP1

iM1, 12. ledna 2017, 20:40 Google+

Tým Manor Endurance Racing Limited je prvním týmem, který se spojil s Ginettou a od sezóny 2018 míří do kategorie nejrychlejších prototypů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prototyp Oreca 05 týmu Manor WEC s posádkou Roberto Merhi, Julien Canal, Roberto Gonzales na okruhu Bahrain International Circuit.

Prototyp Oreca 05 týmu Manor WEC s posádkou Roberto Merhi, Julien Canal, Roberto Gonzales na okruhu Bahrain International Circuit. | foto: manorwec.com

Sdílejte článek

Anglická stáj, kterou založili bývalí šéfové týmu F1, se do světa vytrvalostního mistrovství světa poprvé zapojila v loňské sezóně a jejím hlavním cílem bylo sbírat zkušenosti a pokusit se o co nejlepší výsledek. Skutečnost, že tým nemá co ztratit, ale naopak může jen získat, dokládá i její konečné poslední místo v šampionátu, když nejlepším výsledkem bylo 5. místo v závodě na Nürburgringu.

Britský tým však nyní přeci jen dosáhl svého prvenství - je prvním týmem, který se dohodl s výrobcem sportovních a závodních vozidel Ginetta a v sezóně 2018 nastoupí s jejich nově vyvíjeným prototypem na start World Endurance Championship v kategorii LMP1.

Sportovní ředitel týmu Greame Lowdon tuto skutečnost okomentoval pro Autosport: „S ohledem na současnou situaci v kategorii P1 si myslíme, že sezóna 2018 bude tím správným okamžikem pro vstup Manoru mezi soukromé týmy této nejvyšší kategorie. Již nějakou dobu jsme s Ginettou v kontaktu a máme za to, že v kategorii P1 můžeme dále rozvinout svůj potenciál, který jsme dříve uplatňovali při vývoji a stavbě vlastních vozů. Vše samozřejmě závisí na financích, ale pokud náš plán nezačneme naplňovat již nyní, tak jej nikdy neuskutečníme. A pokud nebude náš nový model úspěšný, zůstaneme dál v kategorii LMP2. Je to pro nás cesta dalšího rozvoje, nikoliv alternativa, takže stále zůstáváme součástí skupiny slabších prototypů P2, to je náš primární cíl, se kterým jsme tento tým budovali a se kterým jsme vstoupili do WEC. Sezónu 2017 odjedeme s Orecou, resp. místo loňských šasi 05 nyní připravujeme dvě jejich nová šasi 07 pro kompletní letošní sezónu.

Vytisknout

Diskuze: Manor míří do LMP1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Julien Canal při závodě 24H Le Mans 2016 v barvách Greaves Motorsport

Rebellion Racing má kompletní jezdeckou sestavu pro WEC 2017

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud