Bahrajn: Toyota je připravena na finálovou bitvu

iM1, 14. listopadu 2016, 20:40 Google+

Toyota přijíždí do Bahrajnu k poslednímu letošnímu závodu WEC plna odhodlání. Japonský tým bojuje s Audi o druhou příčku v poháru konstruktérů a posádka Kamui Kobayashi, Stéphane Sarrazin, Mike Conway (Toyota #6) bude na trati bojovat o mistrovský titul v šampionátu jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Toyota TS050 Hybrid #6 (K. Kobayashi, S. Sarrazin, M. Conway) má poslední šanci na zisk letošního titulu

Toyota TS050 Hybrid #6 (K. Kobayashi, S. Sarrazin, M. Conway) má poslední šanci na zisk letošního titulu | foto: TOYOTA GAZOO Racing

Sdílejte článek

V posledních 4 závodech dosáhli posádky japonských prototypů na 5 pódiových umístění v řadě, z toho jednou (Fuji) vystoupali na stupínek nejvyšší. Tým Toyota má na své dosavadní působení v Bahrajnu pozitivní vzpomínky. V letech 2013 a 2014 zde japonské prototypy zvítězili a současní jezdci Anthony Davidson a Sébastien Buemi zde získali jezdecký titul. V sobotu mohou tento úspěch zopakovat jejich současní týmoví kolegové ze sesterského vozu.

Dosavadní bilance prototypů Toyota na okruhu Bahrain International Circuit:

2012    kvalifikace - 3 (#7); závod - DNF (#7)

2013    kvalifikace - 1 (#7), 2 (#8); závod - 1 (#8), DNF (#7)

2014    kvalifikace - 2 (#8), 4 (#7); závod - 1 (#7),11 (#8)

2015    kvalifikace - 5 (#1), 6 (#2); závod - 3 (#2), 4 (#1)

Toshio Sato, prezident týmu: „Na závod v Bahrajnu se moc těšíme. Budeme bojovat v obou šampionátech (značek i jezdců) a jsem si jistý, že to bude mezi námi třemi (Toyota, Porsche, Audi) znovu velmi vyrovnané. Boj v mistrovství jezdců bude velmi obtížný. Jsme realisté a víme, že budeme potřebovat i nějaké to štěstí. Ale naším cílem je zajet co nejlepší možný výsledek a získat druhou pozici v poháru konstruktérů, což by byla odměna celému týmu za jeho letošní tvrdou práci. Jako vždy do toho dáme vše.

Anthony Davidson (TS050 Hybrid #5): „Nemohu uvěřit, že už je konec sezóny. Byl to dlouhý a těžký rok, ale do Bahrajnu se vždy těším. Mám rád trať i zdejší zázemí. Naše posádka je velice motivována k co nejlepšímu výsledku, chceme letos konečně vyhrát a myslím si, že si to zasloužíme po té vší smůle ve Spa a v Le Mans. Uděláme pro to vše, co je v našich silách.

Sébastien Buemi (TS050 Hybrid #5): „Bylo skvělé být v Šanghaji na pódiu a doufám, že v Bahrajnu si to zopakujeme. Věřím, že to byl pro nás zlomový okamžik a že letošní sezónu zakončíme dalším pozitivním výsledkem. Bahrajn je pěkná trať, na které se nám v minulosti celkem dařilo a charakteristika okruhu by nám měla vyhovovat. Jsou zde dlouhé rovinky s intenzivním brzděním i akcelerací. Opravdu se těším, že zde budu bojovat o vítězství.

Kazuki Nakajima (TS050 Hybrid #5): „Bahrajn by nám měl vyhovovat, takže se těším, až zde pojedu s naší TS050 Hybrid. Vloni jsme zde byli velmi silní a letos věřím, že budeme ještě silnější, protože dle mého soudu je letošní vůz výrazně lepší v porovnání s tím loňským. Takže jsem si jistý, že zde budeme bojovat na čele. Budeme se snažit dosáhnout na co nejlepší výsledek.

Stéphane Sarrazin (TS050 Hybrid #6): „Jsme v Bahrajnu velmi rádi, je to poslední závod sezóny, který má velmi příjemnou atmosféru a vždy je to zde velmi akční. Jsme stále ve hře o jezdecký titul, 17 bodů je sice velký rozdíl, ale možné je všechno, takže budeme bojovat až do konce. V posledních závodech jsme ukázali dobré výkony a já jsem si jízdu užíval. Obzvlášť pokud mám tak dobré spolujezdce, kteří odvádí vynikající práci.

Mike Conway (TS050 Hybrid #6): „Bahrajn se mi moc líbí, v minulosti jsem zde dosáhl dobré výsledky, dokonce jsem zde vyhrál svůj první závod ve WEC a bylo to vloni jediné pódium pro naši posádku. Na poslední závod sezóny se moc těším, protože jsme stále v boji o titul. V posledních závodech jsme byli hodně konkurenceschopní a to i v kvalifikaci, takže doufám, že i zde v Bahrajnu to nebude jiné a dosáhneme na dobrý týmový výsledek.

Kamui Kobayashi (TS050 Hybrid #6): „Nejdůležitěší pro nás je, že zde v Bahrajnu stále bojujeme o titul a to je náš cíl i když vůbec ne snadný. Pro mě je to fantastická první sezóna ve WEC v LMP1, trať znám z minulosti velmi dobře a jízdu zde si užívám. Cítím se zde hodně jistý. Myslím, že trať bude našemu autu vyhovovat, takže sem jdeme bojovat o vítězství.

Vytisknout

Diskuze: Bahrajn: Toyota je připravena na finálovou bitvu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sestava prototypů Peugeot 908 HDi FAP při legendárním triumfu v Le Mans 2009

Vrátí se tovární tým Peugeot do vytrvalostních závodů?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud