WEC: J.M. López komentuje svůj přesun do jiné posádky

iMotorSport.cz, 30. května 2017, 15:15 Google+

V týmu Toyota GAZOO Racing došlo před Le Mans k jezdecké změně. José María López, člen posádky #7, si vyměnil místo se Stéphanem Sarrazinem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Debut v prototypu Toyota TS050 Hybrid se José Maríi Lópezovi v Silverstone moc nepovedl

Debut v prototypu Toyota TS050 Hybrid se José Maríi Lópezovi v Silverstone moc nepovedl | foto: TOYOTA GAZOO Racing

Sdílejte článek

Argentinský jezdec José María López se vyjádřil ke svému přesunutí do jiné posádky před nadcházejícím závodem 24 hodin Le Mans. V prvním závodě sezóny v Silverstone López havaroval a utrpěl zranění zad, které si vyžádalo jezdcovu delší rekonvalescenci spojenou s absencí ve druhém závodě ve SPA-Francorchamps. Pro závod 24 hodin Le Mans jej vedení týmu přesunulo z posádky #7 do posádky #9, kde trojnásobný šampion WTCC usedne po bok zkušeného vytrvalostního jezdce a úřadujícího šampiona LMP2 Nicolase Lapierra a úřadujícího mistra japonské Super Formule Yuji Kunimota. Stéphane Sarrazin se naopak z posádky #9 přesune do vozu #7, kde doplní dvojici Kamui Kobayashi, Mike Conway.

Tento interní přesun Toyota zdůvodnila absencí zkušeností José Maríi Lópeze s jízdou v prototypu LMP1. Sám jezdec v této rošádě nespatřuje nic dramatického a týmové rozhodnutí chápe. „Jsem naprosto v pohodě a s tímto přesunem nemám žádný problém. Toyota nejlépe ví, co má před tak důležitým závodem dělat a je pravda, že mé zkušenosti s jízdou ve voze LMP1 doposud nejsou nijak velké,“ komentuje svůj přesun José María López. „Být ve třetím autě nic neznamená. Tady budu mít úplně stejnou šanci jako ostatní jezdci. Možná to budeme mít o něco málo těžší, ale i tak jsme zkušení závodníci, takže si s tím jistě poradíme. Nicolas (Lapierre) a já jsme v podobné situaci a musíme zabojovat, abychom se vrátili zpět. Ale myslím si, že to zvládneme. Pro tým je to velmi důležitý závod a proto hledí na každý detail a vynakládají velké úsilí pro celkovou optimalizaci ve všech oblastech. Stéphane (Sarrazin) je megarychlý jezdec a navíc zná Le Mans jako málokdo.

Za Lópezovou nehodou před zatáčkou Copse stál zlomený stabilizátor. „Já z toho nejsem nijak sklíčený, protože to k závodění patří,“ komentuje Argentinec svou nehodu. „Někdy se daří a někdy je tomu naopak. Nechci to nijak zveličovat, důležité je, že jsem v pořádku, neztratil jsem nic ze své rychlosti, jsem konkurenceschopný a cítím se na další vítězství. Samozřejmě mne to ale stálo nějaký čas a nemám zkušenosti například v jízdě v mírném dešti na hybridních pneumatikách. Chybí naježděné kilometry v LMP1, ale to se časem spraví.

José María López testoval prototyp Toyota TS050 Hybrid v minulém týdnu v rámci týmového testu ve SPA-Francorchamps a nyní se přesouvá na oficiální testy před Le Mans, které se uskuteční 4. června. López se na okruh La Sarthe hodně těší: „Moc se do Le Mans těším, bylo to dlouhé čekání. Ale jsem si naprosto jistý, že moje rychlost bude zpátky na dobré úrovni a že fakt, že jsem v Le Mans ještě nezávodil, mi nebude činit žádný problém.

Vytisknout

Diskuze: WEC: J.M. López komentuje svůj přesun do jiné posádky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jackie Stewart v Indianapolisu. Eric Broadley klečí u pravého předního kola

Zemřel Eric Broadley, autor vítězných formulí i sportovních vozů značky Lola

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud