Fuji: V kvalifikaci triumfovalo Audi, Toyotám patří druhá řada

iM1, 15. října 2016, 20:00 Google+

Vyrovnané výkony i taktické šetření pneumatik, taková byla kvalifikace na zítřejší 6 hodinový závod WEC na okruhu Fuji Speedway. Jak se vozy seřadí na startu závodu?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Audi R18 e-tron quattro posádky Oliver Jarvis, Lois Duval, Lucas Di Grassi odstartuje do závodu z poleposition

Audi R18 e-tron quattro posádky Oliver Jarvis, Lois Duval, Lucas Di Grassi odstartuje do závodu z poleposition | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

LMP1 (tovární týmy)

Letošní nejrychlejší průměrný kvalifikační čas má hodnotu 1:23,570 min a patří posádce Audi #8

Druhé místo získala posádka Porsche #1, která byla zpátky o pouhých 0,025 s. Jen pro představu to znamená rozdíl přibližně 1,4 m na cílové čáře.

Ze třetího místa bude startovat Toyota #5, která okruh projela o 0,169 s pomaleji, než Porsche #1. Pod pomyslným pódiem skončila čtvrtá Toyota #6, páté Audi #7 a šesté Porsche #2. Pozoruhodné je, že právě posledně jmenovaná posádka, tedy Porsche #2, zaznamenala nejvyrovnanější výkon, když nejlepší dva časy, ze kterých se počítá kvalifikační průměr, od sebe dělilo pouhých 0,004 s.

LMP1 (soukromé týmy)

Zde to bylo jednoznačné, i když dopředu není nic stoprocentní. V podstatě se jedná o to, zda červený vůz týmu Rebellion nezastaví nějaký technický problém či nehoda. Také zde v Japonsku se však nepřihodilo nic mimořádného a tak se pouze čekalo na to, jak velký bude odstup mezi rebely a posádkou ByKolles #4. Ve Fuji 2016 má tento rozdíl hodnotu 0,900 s.

LMP2

Tato kategorie nabízí nejpočetnější startovní pole a to se samozřejmě projevilo nejen ve volných jízdách, ale také v kvalifikaci. Nejrychlejší průměr patří vozu G-Drive Racing #26s hodnotou 1:31,698 min. Druhé místo ukořistili „Les Blues“ (Signatech Alpine #36), a třetí čas zajeli nováčci Colonel brothers, kterým druhé místo uniklo o pouhých 1,5 m, tedy  0,026 s.

LMGTE Pro

Postavení na startu v profesionální divizi je rozdělené podle týmů: 1. řada - Ford, 2. řada - Ferrari, 3. řada - Aston Martin a až poslední místo zbylo na Porsche. Nejrychlejší byl Ford #66 (1:37,681 min.), za kterým sesterská posádka zaostala o 0,044 s. Čas 1:38,010 min. patří Ferrari #71, které bylo o 0,093 s rychlejší než Ferrari #51. U Aston Martin Racing od začátku věděli, že lepší, než pátá pozice je utopie a tak si pouze hlídali odstup před Porsche a šetřili pneumatiky na závod. Nakonec to i mohlo dopadnout lépe, protože  vůz #95 dělilo od horšího Ferrari jen 0,072 s.

LMGTE Am

Amatérský Aston Martin se naopak s časem 1:39,490 min. postaví na pomyslné poleposition v této divizi. Druzí skončili jezdci Ferrari #83 a třetí do závodu odstartuje Corvette týmu Larbre Competition #50.

 

Kompletní výsledky z volných tréninků i kvalifikačních jízd naleznete ZDE.

Vytisknout

Diskuze: Fuji: V kvalifikaci triumfovalo Audi, Toyotám patří druhá řada

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Okruh Fuji Speedway nabízí kouzelné scenérie

Fuji: Volné jízdy ovládlo Audi s velkým náskokem před Toyotou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud