Dieselgate se projevuje i ve WEC

iM1, 6. září 2016, 15:06 Google+

Porsche a Audi jsou součástí koncernu VW, který, jak známo, řeší po celém světě problémy s falšováním emisních testů. Celá tato aféra výrazně ovlivnila celkové hospodaření uvnitř celého koncernu a dotkla se i nasazení obou zmíněných týmů v letošním ročníku World Endurance Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Uvidíme napřesrok více podobných soubojů?

Uvidíme napřesrok více podobných soubojů? | foto: Porsche

Sdílejte článek

V roce 2015 oba rivalové nasadily do závodu 24 hodin Le Mans po třech vozech. Zhruba 3 měsíce po zmíněném závodě propukla známá aféra a celý koncern se otřásl v základech. Výsledkem bylo nejen personální zemětřesení, ale i různá omezení, která se samozřejmě nevyhnula ani investicím koncernu v oblasti motorsportu. Tyto škrty mimo jiné vyústily v omezené nasazení obou týmů v letošním ročníku proslulého závodu. V červnovém termínu se tedy na okruhu La Sarthe proháněly pouze dva vozy Porsche 919 Hybrid a dva vozy Audi R18 e-tron quattro. Těsně před závodem v Mexiku se začaly odhalovat plány jednotlivých stájí na příští sezónu. Mezi prvními své plány zveřejnil Rebellion Racing (informovali jsme ZDE) a nyní se přidávají i oba němečtí konkurenti.

Tři vozy nejsou v plánu,“ sdělil Dr. Wolfgang Ullrich, šéf Audi Motorsport. „My jsme naši strukturu reorganizovali ze tří na dva vozy a u této sestavy zůstaneme i nadále. Nebylo by efektivní, kdybychom se v příštím roce vrátili zpět ke 3 vozům.

Také Andreas Seidl, vedoucí týmu Porsche, se vyjádřil v podobném duchu: „Návrat týmového modelu 2015 není u Porsche na pořadu dne. Musíme rozpočet využívat efektivně a to znamená, že v sezóně 2017 nasadíme opět jen 2 vozy.

Toyota, která je třetím továrním týmem nasazujícím své speciály v nejrychlejší kategorii LMP1, se v oblasti počtu nasazených vozů doposud nerozhodla. Technický ředitel Toyota Motorsport GmbH Pascal Vasselon k tomuto tématu uvedl: „Ještě jsme nedospěli ke konečnému rozhodnutí. Kdybychom v tomto roce nasadili 3 vozy, možná bychom v Le Mans zvítězili. Stále zvažujeme obě možnosti.“  Toyota je ale známá svým konzervativním přístupem, její filozofie je založena na nasazení menšího počtu vozů s maximální technickou podporou. Z tohoto pohledu je zřejmé, že také japonský tým s největší pravděpodobností nasadí v roce 2017 jen 2 závodní prototypy.

Vytisknout

Diskuze: Dieselgate se projevuje i ve WEC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mark Webber, Brendon Hartley a Timo Bernhard se radují z vítězství v závodě 6Hours of Mexico

Boj na ostří nože, déšť, výška 2240 m n.m., Mexiko patří Porsche, Toyota…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud