Mika Häkkinen si vyzkouší nový C-Klasse Coupé

iM2, 2. prosince 2011, 22:42 Google+

O nadcházejícím týdnu čeká na značky DTM letošní poslední testovaní nových vozů DTM. Ve španělském Monteblancu se na trati potkají všechny tři značky. Mercedes C-Klasse Coupé DTM si vyzkouší i bývalý jezdec DTM, Mika Häkkinen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Häkkinen, Mika

Häkkinen, Mika | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Mika se do vozu v Monteblancu posadí ve čtvrtek. Dvojnásobný šampion F1 se do závodního vozu vrátil po dlouhé přestávce v listopadu v Číně, kde jel s Mercedesem SLS GT3. Poprvé si tak Fin vyzkoušel vytrvalostní závody a nechal si otevřená dvířka se k nim ještě někdy vrátit. Test nového DTM však není začátek návratu do DTM.

"Když jsem viděl pravidla pro rok 2012, tak jsem si řekl, že chci bezpodmínečně zkusit rozdíl mezi starým Mercedesem C-Klasse DTM a Mercedesem C-Klasse Coupé DTM. Moc děkuji Norbertu Haugovi a také Gerhardu Ungarovi z HWA, kteří mě nechali testovat nové C-Klasse Coupé DTM. Skutečnost, že se s novým vozem mohu svést, je pro mě velkým potěšením," zdůvodňuje test Mika.

Haug je s Häkkinenem spojen od poloviny 90. letch. "Mika si vyzkouší jedno z našich C-Klasse Coupé DTM. Mika je jezdcem Mercedesu od roku 1995, v F1 vyhrál spolu s McLarenem 2 tituly a také v DTM absolvoval úspěšnou kariéru. Tento test byl přáním Miki a také Mercedesu, nic víc za tím nehledejte," říká Haug.

Mimo Miku budou v Monteblancu testovat pro Mercedes také Gary Paffett, Jamie Green a Christian Vietoris.

Vytisknout

Diskuze: Mika Häkkinen si vyzkouší nový C-Klasse Coupé

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Jawa chce letos prodat 1500 strojů, loni to nebylo ani 800

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud