Brno: Druhé vítězství pro Vitaphone Racing

Daniel Šupa, 31. května 2004, 10:12 Google+

Uwe Alzen a Michael Bartels zvítězili v napínavém nedělním tříhodinovém závodě na brněnském Masarykově okruhu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Alzen/Bartels

Alzen/Bartels | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Přes těsnou prohru v kvalifikaci byl černo zelený Saleen S7 prakticky po celou dobu závodu na čelní pozici. V závěru však přišly problémy a s defektem pneumatiky zamířil Uwe Alzen ke svým mechanikům. Po návratu na dráhu klesl za do té doby druhou posádku Bobbi/Gardel se ztrátou 12 vteřin. S novými pneumatikami byl Saleen velice rychlý a navíc se přidaly i potíže na straně pronásledovaného Ferrari.

Saleen Vitaphone Racing nakonec obhájce titulu předstihl a ti těsně před koncem závodu pro problémy s motorem závod vzdali. „Museli jsme měnit pneumatiku a nabrali ztrátu 12 vteřin na vedoucí vůz. Ale Pirelli byly famózní a vůz také, takže nebylo příliš těžké je dohonit. Pro mne znamená vítězství velkou odměnu a ohromnou práci odvedlo Pirelli,“ prohlásil po závodě Alzen.

Na druhém místě skončil Wendlinger a jeho nový týmový kolega z Brazílie Melo s Ferrari F575 Maranello stáje JMB Racing. Třetí příčku na stupních vítězů obsadila vedoucí posádka šampionátu Cappellari s Gollinem, kteří vezli ve svém voze handicapové závaží o váze 100kg. V příštím závodě v Doningtonu pojede Cappellari/Gollin opět se 100 kg zátěže, Bobbi/Gardel a Alzen/Bartels se 40 kg a Wendlinger/Melo s 30 kg.

Úspěchem skončil závod pro dvojici Campbell-Walter/Derbyshire s Lister Stormem, když protnuli cílovou čáru na pátém místě i když se ztrátou celého kola. Také posádka Seiler/Konrad/Becker vylepšila svoje kvalifikační umístění a dokončila závod na místě šestém.

Šampionát i nadále vede Cappellari s Gollinem a v hodnocení týmů jejich BMS Scuderia Italia s 55 body. Velký souboj probíhá o druhé místo, o které se dělí stáje GPC Giesse a JMB Racing se shodným počtem 26 bodů.

Třídu N-GT vyhrál nejrychlejší vůz z kvalifikace s posádkou Pescatori/de Simone s taktéž 30vteřinovým náskokem na Maassena s Luhrem s Porsche. Třetí místo získala dvojice Ortelli/Collard.

Na 6. místě ve třídě skončila domácí posádka Vonka/Konopka. Závod dokončili na 20. místě celkově a dva rychlejší vozy z kvalifikace se staly jejich včerejší kořistí.

Brno, závod:
1. Bartels/Alzen Saleen S7 3:00:13.766
2. Wendlinger/Melo Ferrari 575 M Maranello +29.443
3. Capellari/Gollin Ferrari 550 Maranello +338.401
4. Peter/Babini Ferrari 575 M Maranello +1 kolo
5. Campbell-Walter/Derbyshire Lister Storm +1 kolo
6. Seiler/Konrad/Becker Saleen S7 +1 kolo
7. Livio/Calderari/Bryner Ferrari 550 Maranello +2 kola
8. Longin/Khan/Lechner Ferrari 575 M Maranello +2 kola
9. Zwaan/Lemeret/Roos Chrysler Viper GTS +2 kola
10. Pescatori/Simone Ferrari 360 Modena +2 kola

20. Vonka/Konopka Porsche 996 GT3 +8 kol


Foto: DPPI / FIA GT

Vytisknout

Diskuze: Brno: Druhé vítězství pro Vitaphone Racing

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Gardel, Gabriele

V kvalifikacích nejrychlejší Gardel

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud