Hexis výrazně pozměnil jezdeckou sestavu

iM2, 28. ledna 2011, 18:34 Google+

Hexis AMR jako první oznámil svoji kompletní jezdeckou sestavu pro letošní šampionát FIA GT1 World Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirschi/Piccione

Hirschi/Piccione | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

V prvním voze stáje pojede Clivio Piccione, který pro tým jezdil už vloni. Jeho kolegou bude holandský pilot F3, Stef Dusseldorp. Ve druhém voze se bude střídat úřadující evropský šampión FIA GT3, Christian Hohenadel, a Ital Andrea Piccini. Jezdecká sestava byla oznámena u příležitosti soukromého testu v Ledenonu ve Francii, kde se tým chystal na novou sezonu.

„Jsme hrdí na to, že můžeme oznámit dvě kompletní posádky pro letošní sezonu. Potvrzuje to náš týmový duch a také to ukazuje na to, že věříme v budoucnost šampionátu. Stephane Ratel a celý tým SRO (promotér šampionátu, pozn. red.) pracovali velmi tvrdě, aby zajistili druhý úspěšný rok mistrovství. S ohledem na velmi povzbudivé výsledky z rok 2010 je jasné, že do nového roku vstoupíme s velkými ambicemi,“ říká Philippe Dumas, týmový manažer.



Piccione pomohl týmu v minulém roce k 2. místu mezi týmy, ale mezi jezdci skončil až na 12. místě. Jeho kolega, 21letý Dusseldorp, je nejmladším členem týmu. V minulosti už ale zažil řadu úspěchů v šampionátu F3. Tým Hexis vyhrál titul v GT3 v roce 2009 a byla u toho jejich nová posila, Hohenadel. Piccini přinese do týmu zkušenosti, vloni absolvoval šest závodů za tým Phoenix Racing Corvette.



Hexis AMR vyzkouší své nové jezdecké páry před startem sezony v Abu Dhabi (26. března) během testů. „Clivio se postaral o shakedown vozu během tohoto týdne v Ledenonu. Stef s ním bude kroužit příští týden. A Christian a Andrea se do vozu dostanou na konci příštího týdne,“ popisuje Dumas. V příštím měsíci je naplánován test v Nogaru (Francie). Tým by chtěl během 8 dní najet více než 4 000km.
Vytisknout

Diskuze: Hexis výrazně pozměnil jezdeckou sestavu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Di Resta: Budu hrdý na tátův úsměv

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud