V kvalifikačním závodu vítězí Dumbreck/Krumm

iM2, 18. září 2010, 18:25 Google+

ALGRAVE - KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Do kvalifikačního závodu vyráželi ze třetího místa, na konci však měli největší důvod k radosti právě oni. To je krátké shrnutí dnešního vystoupení posádky týmu Sumo Power GT, Peter Dumbreck, Michael Krumm.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dumbreck/Krumm

Dumbreck/Krumm | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Michael Krumm a Peter Dumbreck získali svoje historicky první vítězství v šampionátu FIA GT1. Jezdci na Nissanu GT-R vyhráli napínavý kvalifikační závod na okruhu Autodromo Internacional do Algarve. Michael Krumm závod rozjížděl a první půl hodinu držel druhou pozici, ale po vystřídání jezdců dokázal Dumbreck stáhnout 5s ztrátu na vedoucí Corvette v rukou Marca Hennericiho za necelých 6 kol.

Britovi stačili další tři kola, aby na portugalském autodromu dokázal dostat svůj Nissan před Chevy stáje Phoenix, který bojoval s nadměrným opotřebováním pneumatik. Toho si všiml i Dumbreck: "Viděl jsem, že má Marc problémy s pneumatikami, takže jsem si jen počkal na správný okamžik." Jezdci Nissanu tak slavili vítězství o 3s před Maserati týmu Vitaphone. Andrea Bertolini, který se střídá s Michaelem Bartelsem, předjel Corvette posádky Hennerici/Margaritis tři kola před cílem.

Ztráta vítězství, potažmo druhého místa, trošku nazlobila Marca Hennericiho, který obvinil svého kolegu Margaritise za ztrátu, kterou způsobila jeho neznalost místní tratě. Čtvrté místo vybojovala posádka Aston Martinu stáje Young Drivers ve složení Enge - Turner, kteří tak opět porazili své kolegy. Enge během první stintu jezdil až na jedenáctém místě, ale následná stíhací jízda a skvělá práce mechaniků v boxech vynesla vítěze z Nürburgringu na nečekané 4. místo.

Z první řady startující Maxime Martin/Bas Leinders na Fordu GT stáje Marc VDS závod nedokončili, když zajeli v jeho průběhu do boxů.



Výsledky naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: V kvalifikačním závodu vítězí Dumbreck/Krumm

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mucke/Nygaard

Novým jezdecem Young Driver AMR Pedro Lamy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud