Vitaphone vítězí v Portugalsku

iM2, 19. září 2010, 19:56 Google+

ALGRAVE - ZÁVOD; Jezdecká dvojice Andrea Bertolini a Michael Bartels ze stáje Vitaphone si připsali vítězství na portugaském Algarve. Navýšili tak svoje průběžné vedení ve FIA GT1 World Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bartels/Bertolini

Bartels/Bertolini | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Maserati týmu Vitaphone se do vedení dostalo během povinných zastávek polovině závodu. Bartels musel o vítězství zabojovat s Richardem Westbrookem na Fordu týmu Matech. Britovi se podařilo zlikvidovat devíti sekundový deficit na zhruba 1,5s během dvanácti kol. Mechanici Vitaphonu však předvedli skvělý výkon v boxech a získali určitý čas. Pochválil je i sám Bertolini: "Odvedli neuvěřitelnou práci. 50% tohoto vítězství je jejich."

Jezdcům Fordu, Richardovi Westbrookovi a Thomasi Mutschovi se podařil husarský kousek, když do včerejšího kvalifikačního závodu startovali jako předposlední a dojeli pátí. Mutsch po jeho stintu předával Westbrookovi na stejném místě. Tomu se podařilo modrý Ford dostat za Bartelse až na druhé místo celkově. Takže pro posádku výborný víkend. "Nevěšeli jsme hlavi a snažili jsme se na to šlapat. Kdyby byl závod o kolo nebo dvě delší, mohlo to být jiné," řekl Westbrook.

Alexander Margaritis a Marc Hennerici vybojovali s jejich Corvette  týmu Phoenix třetí místo. Čtvrtí byli Peter Dumbreck a Michael Krumm v Nissanu GT-R týmu Sumo Power. Dumbreck do závodu startoval z poleposition a celou první půlku závodu i vedl. Ale měl problémy s řízením jeho vozu, které vyustily v 16s zdržení během zastávky v boxech a časovou ztrátu.

Do konce sezony zbývají ještě tři závody. Dvojice Bartolini/Bartels má 122 bodů, Mutsch má bodů 95 a Hennerici má ještě o 15 méně.

Výsledky naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Vitaphone vítězí v Portugalsku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Riskantní volba pneumatik Engemu nevyšla

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud