Maassen ve Spa na pole position

iM2, 30. července 2010, 14:35 Google+

SPA KVALIFIKACE; Dánský jezdec, Xavier Maassen, vybojoval jeho první pole position ve FIA GT, stalo se tak na pátém zastavení série FIA GT1 World Championship ve Spa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Maassen/Muller

Maassen/Muller | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Maassen byl se svou Mad-Croc Racing Chevrolet Corvette C6.R druhým nejrychlejším v první části kvalifikace, ve druhé části se za volant posadil jeho nový týmový kolega, Jos Menten. Tomu se podařilo získat tu stejnou pozici. Maassen jejich vůz pak ve třetí části kvalifikace vytáhl až na stupínek nejvyšší.

Jeho čas (2m17.605s) byl jen o pár desetinek rychlejší než čas jeho krajana, Nickyho Pastorelliho, s All-Inkl.com Lamborghini Murcielago R-SV. Šťastný Maassen k výsledku řekl: „Všechno je to o čase, toto je takové zadostiučinění poté, co jsme se během sezony již několikrát přiblížili. Je skvělé, že se mi to podařilo na mé skoro domácí trati. Tým zdejší trať dobře zná, stejně jako jezdci. Vše se spojilo a dostalo nás až na pole position.“

Ricardo Zonta zajel třetí nejrychlejší čas s vozem Lamborghini Murcielago R-SV týmu Reiter. To znamená, že v nejlepší trojici jsou dvě Lamba odlišných týmů. Čtvrté místo získal domácí Bert Longin s Maserati MC12 týmu Hegersport.

Vedoucí muž průběžného pořadí, Andrea Bertolini, jehož Maserati má 40 kg závaží, se neprobojoval ani první částí kvalifikace. To znamená, že do dnešního kvalifikačního závodu budou s Michaelem Bartelsem startovat až z 21. pozice.

Výsledky naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Maassen ve Spa na pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Modely Harley-Davidson pro rok 2011

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud